srijeda, 10. lipnja 2015.

KRILCA IZ TAVE...



O njima su ispričane najslasnije priče, ispisani brojni recepti i upute o načinu mariniranja i pripreme ...i zato što vi o njima već sve znate, ja preskačem nepotrebno, štedeći i vrijeme i riječi,a slike nek vas vode do još jednog ,posebnog užitka...samo pazite prste - da se ne zalijepe!


SASTOJCI: 

pileća krilca, sok limuna, senf, malo čilija u prahu - ljuta crvena paprika, sol, papar, češnjak i grančica ružmarina  
PRIPREMA: 

Krilca očistiti od zaostalog perja, oprati, posušit , zapeti u trokut...posoliti, nakapati sokom limuna, premazati senfom i paprikom i preliti uljem ...ostaviti neko vrijeme...
Dobro zagrijati teflon tavu, gril tavu ili La Tienda ... 7.75 Inch Traditional Steel Paella Pan
... i zapeći krilca s obje strane...


Potom smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da se dugo pirjaju u svom soku...po potrebi dodati po nekoliko žlica vode...u tavi skupa s krilima staviti 1 češanj češnjaka i grančicu ružmarina...