subota, 6. lipnja 2015.

JUTARNJI ŽAR...



Oni koji poznaju i vole talijansku kuhinju prepoznat će ovaj način pripreme umaka od rajčica...po meni jedan od najboljih i najukusnijih, a o jednostavnosti pripreme, kad se radi o talijanskoj kuhinji ne treba ni govoriti...
U ovom slučaju je to očito, a radi se o poznatom - NAPOLI UMAKU!

SASTOJCI: 

500 g mini rajčica, može i neke druge, 1 luk, 3 češnja češnjaka, maslinovo ulje, korijen peršina, 2-3 grančice bosiljka, sol, tjestenina - pene rigate ili špageti  

PRIPREMA: 

Rajčice oprati, osušiti i staviti u posudu za pečenje, ako nisu mini rajčice, očistiti ih od sjemenki i dobro ocijediti...
Luk i češnjak narezati na režnjeve, komade, dodati rajčicama, kao i peršin, posoliti, nauljiti maslinovim uljem...  
Staviti u zagrijanu pećnicu na 200°C oko pola sata...na pola pečenja dodati bosiljak ...



U međuvremenu se skuha tjestenina - špageti ili pene rigate...kuhati 1 min kraće nego stoji na uputi proizvođača...  
Pečene rajčice podijeliti na 2 dijela...jedan dio usitniti u sjeckalici ili štapnim mikserom...

Moulinex FP5111 Masterchef 5000 Küchenmaschine/Mixer/Zerkleinerer 750W



Drugi dio ostaviti onako kako jest...
U tavi zagrijati umak, dodati tjesteninu i na niskoj temperaturi mješati 1 min...  
Dodati malo vode od kuhanja tijesta ako je presuho. 



Umješati ostatak pečenih rajčica...Naribati parmezana po ukusu i ...gozba može početi!