JUPI RIŽA...



Ako pitate moju unučicu Ivu, koja su joj jela najdraža, saznat će te da je pečena riža na prvom ili drugom mjestu...A kad ona vidi rižu u pećnici, radosti nema kraja...JUPI ...JUPI...JUPPPPIIIIII!!! Toliko radosti ne možete ni zamisliti, ali je tako i zato se ova riža u našoj obitelji zove JUPI RIŽA!

SASTOJCI: 
riža, tikvice, sir ementaler, luk, češnjak, origano, timjan, maslinovo ulje, sol i papar.  

PRILOG: svinjski odrezak , mini rajčice

PRIPREMA:

U posudu za pečenje...lijepe vatrostalne posude pronaći ćete tu...http://www.surlatable.com/product/PRO-1037779/Pyrex+Rectanglular+Glass+Baker staviti rižu - oko 80 - 100 g po osobi, 1 luk na pola ili komade, 2 češnja češnjaka, soli i papra po ukusu. 


Preliti s toliko tople juhe, po mogućnosti pileće, ali može i voda s malo kocke za juhu ...
Juha neka prekrije rižu i toliko koliko je visina riže neka bude i nje iznad...preliti s 2-3 žlice maslinova ulja i peći u zagrijanoj pećnici 18 min na 200°C.

Tikvice narezati na kriške i popržiti ih kratko na ulju samo s jedne strane...


Posoliti i skupa sa začinskim biljem dodaj riži...


Peći još 10 min...skupa ...pa rasporediti i kriške sira ...vratiti u pećnicu da se počne topiti...




Kako je nekim članovima u obitelji nezamisliv ručak bez mesa dodala sam, kao što se vidi na slici svinjske odreske samo posoljene i pečene na teflon tavi 
...odlične teflon tave pronaći će te na stranici Sur la table ...http://www.surlatable.com/product/PRO-1839430/Scanpan+CTQ+Skillet+Set+8+and+10+inches s grančicom mini rajčica...








Primjedbe