četvrtak, 18. lipnja 2015.

HAPPY RICE....



Ako volite ciklu onda je i rižot od cikle za vas normalna stvar, ali ako ne teško da će te mi vjerovati da je na ovaj način i od ovako pečenih, zaista poseban ...Pa ako još dodate na kockice narezanu kiselkastu i sočnu jabuku na samom kraju u ovom rižotu će te otkriti još jednu deliciju...


SASTOJCI: 
1-2 pečene cikle, 300 g riže, jabuka, 1 ljubičasti luk, 1 češanj češnjaka, 1 dcl bijelog vina, 1 žlica maslaca, 1oo g topivog sira, može i zdenka trokutići, sol, papar, ulje i juha ili topla voda za podlijevanje.. i ribani parmezan za košarice

PRIPREMA:

Ciklu peći s češnjakom, kriškama limuna, grančicama timjana, soli i maslinovim uljem oko pola sata na 200°C. Pokriti alu-folijom i peći još pola sata...Ohladiti u pećnici.  


Na ulju zažutiti sitno sjeckani ljubičasti luk...


Dodati rižu, kad zastakli zaliti vinom ...Kad vino ispari zalijevati po malo vrućom juhom ...
Nakon 10 min dodati ciklu narezanu na male kockice i kuhati do kraja...


dodati sir i maslac, soli i papra po ukusu ...rižot naglo miješati da se sjedini i postane kremast...


U teflon ili ovakvoj neprijanjajućoj tavi...http://www.surlatable.com/product/PRO-1877109/GreenPan+Healthy+Ceramic+Nonstick+Skillets popržiti ribani parmezan pomiješan s jednom malom žličicom brašna kao palačinku...


Staviti u ili na neku posudu dok je vruć da se oblikuje ...dobar tek!