ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

GULIVERONI...



Vjerujem da znate kako izgledaju krpice sa zeljem i da ovo što vidite nije ni približno krpicama koje pravi vaša mama ili baka...Ali ipak jest...i ovo su krpice, zapravo komadi tijesta u koje sam umotala dinstano zelje...



SASTOJCI: 1 manja glavica kupusa, 100 g mesnate slanine,1 luk, 1 vrećica parmezana, 3-4 žlice krušnih mrvica, sol, papar, umak od rajčica i tjestenina - lazanje ili kaneloni, maslinovo ulje

PRIPREMA:

Na ugrijanoj tavi s 1 žlicom ulja popržiti na male komadiće narezanu slaninu i dodati luk na režnjeve...kad zažuti dodati kupus koji narezati na trakice - rezance...posoliti i na laganoj vatri pirjati - pržiti bez dodavanja vode...dodati jednu žličicu šećera i kad se fino zazlati dodati i krušne mrvice ...promiješati i maknuti s vatre...
Kad se malo ohladi dodati sir, izmiješati...



U međuvremenu se kuhalo tijesto ili kaneloni u kipućoj i posoljenoj vodi, ali ne do kraja...izvaditi, ocijediti i slagati na krpu ili papirnate ubruse...
Na svaki komad - 10 x 10 cm , staviti 1-2 žlice nadjeva , omotati i slagati u vatrostalnu ili keramičku...posudu za pečenje.





Lijepe keramičke posude možete pronaći na stranici Stonewall Kitchen ... http://www.stonewallkitchen.com/shop/kitchen/baking/dishes/F5075.html
Preliti prethodno napravljenim umakom od rajčica...ja volim s napoli umakom - recept jutarnji žar - ili pasiranu rajčicu kojoj dodati malo češnjaka i peršina...preliti tijesto umakom i maslinovim uljem ...posuti s malo parmezana, po ukusu ... 



Pokriti folijom prvih 15 min ...peći na 200°C pola sata...