ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

FRITULE...



POTREBNO: 
500 g brašna, pola glatkog pola oštrog, 2 jaja, pola kocke kvasca svježeg, 1 jogurt, 2 žlice marmelade od naranče , 1 žlica marmelade od limuna, 3-4 žlice rakije,  2 šake grožđica, malo soli i 1-2 žlice šećera za kvasac...

PRIPREMA: 

U malo toplog mlijeka ili vode otopiti kvasac, dodati šećer i žlicu brašna pa kad se podigne umiješati s preostalim sastojcima tijesto koje je gušće nego ono za palačinke, a dosta mekše od onoga za krafne...neka se diže dok se ne udvostruči količina...
Ugrijati u manjoj posudi pola litra ulja i smanjiti na srednju jačinu ...Uzeti malu žličicu, čašu s vodom i lijevom rukom uzimati tijesto, stisnuti ga u šaku da se jedna loptica istisne, a koju onda skinuti žlicom umočenom u vodu i polako je spustiti u ulje...pržiti po nekoliko odjednom...same se moraju okrenuti na drugu stranu...
Tople uvaljati u šečer ili prah šećer...ne vrele!



Umjesto marmelade od naranče i limuna , obično se nariba 1 jabuka i doda soka i korice limuna.