utorak, 30. lipnja 2015.

DUKAT TORTA...



Čini se običnom biskvitnom tortom, ali ove nadjevene i pečene kruške daju posebnu notu okusu, a tortu čine nesvakidašnjom...sličnih ste vidjeli, ne sumnjam ali ovu još niste ...dobar vam tek !


SASTOJCI: 
6-8 manjih krušaka, 180 g maslaca ili margarina, 150 g šećera, 4 jaja i 1 žutanjak, vanil šećer ili mahuna vanilije, 190 g brašna, 2 žličice pecilnog praška, 40 ml mlijeka...

ZA NADJEV: 
1 bjelanjak, 6 žlica oraha krupnije sjeckanih, 2 žlice meda , kora i sok limuna ...

PRIPREMA: 

Oguliti kruške, izvaditi nožem ili žličicom srednji dio i napraviti što je moguće više prostora za nadjev...kruške premazati sokom limuna da ne tamne...


NADJEV: 
Izmiksati bjelanjak i umiješati med, orahe, koru i sok limuna. 


Napuniti kruške.  
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i pola količine šećera. Posebno izmiksati žutanjke s preostalim šećerom, dodati margarin sobne temperature - da je mekan...umiješati i brašno s praškom i korom limuna, na kraju lagano i snijeg...izliti u kalup promjera 24cm...set odličnih kalupa pronaći ćete..http://www.surlatable.com/product/PRO-1686369/Fat+Daddios+Celebration+Cake+Set  


Utisnuti kruške, ako ima viška nadjeva rasporediti ga između krušaka i po želji dodati neko bobičasto voće, kao ribiz ...


Peći oko 30 min na 180°C ili kako pećnica traži...toplu posuti šećerom u prahu...