ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

ČOKOLADNO ČUDO...


Svim ljubiteljima čokolade i onima koji će to danas postati











SASTOJCI ZA BISKVIT:
 2OO g šećera
2oo g grčkog jogurta
3 jaja
80 g brašna
7o g kakaa
50 g otopljena masla
pola pecilnog praška  
malo soli

SASTOJCI ZA NADJEV:
 200 g čokolade za kuhanje
10 žlica mlijeka
300 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine
šumsko voće

ZA GLAZURU:
 150 g čokolade
5-6 žlica vrhnja ili mlijeka  
4 žlice ulja

PRIPREMA:


Biskvit:
->Odvojiti žutanjke i bjelanjke 
->Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola šećera 
->Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom  
->Dodati jogurt i otopljeno maslo
->Zatim dodati prosijano brašno s kakaom i pecilnim praškom
->Na kraju umješati snijeg od bjelanjka 


->Smjesu izliti u kalup promjera 26cm...odličan set kalupa...http://www.surlatable.com/product/PRO-20068/Kaiser+Springform+Pans


->Peći na 170°C 20 min ( provjeriti čačkalicom )


Nadjev: 
->Na pari otopiti čokoladu s 10 žlica mlijeka
->Kad se otopi maknuti s vatre  


->Dodati nabubrenu želatinu ( želatina se namoči vodom kako piše na pakiranju )
->Istući vrhnje  
->1 trećinu šlaga ostaviti sa strane ( 7-8 žlica )
->U šlag umiješati skoro hladnu čokoladu s želatinom 
->Izliti pola čokoladne smjese na biskvit u obruču  
->Žlicu po žlicu utisnuti hrpice šlaga, a u njih šumsko voće ( količinu po ukusu )


->Preliti preko preostalu kremu  
->Ostaviti tortu da se stisne nekoliko sati u hladnjaku.


Glazura:
->Otopiti čokoladu na pari s mlijekom, dodati ulje  
->Preliti hladnu tortu mlakom glazurom
->Ukrasiti šumskim voćem  


Ova torta je okolo ukrašena izmrvljenim biskvitom. 
Ako mi se biskvit koji sam ispekla učini visok, jednostavno ga skratim i taj dio izmrvim pa ukrasim tortu ... Zgodno je !