Svim ljubiteljima čokolade i onima koji će to danas postati
SASTOJCI ZA BISKVIT:
2OO g šećera
2oo g grčkog jogurta
3 jaja
80 g brašna
7o g kakaa
50 g otopljena masla
pola pecilnog praška
malo soli
SASTOJCI ZA NADJEV:
200 g čokolade za kuhanje
10 žlica mlijeka
300 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine
šumsko voće
ZA GLAZURU:
150 g čokolade
5-6 žlica vrhnja ili mlijeka
4 žlice ulja
PRIPREMA:
Biskvit:
->Odvojiti žutanjke i bjelanjke
->Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola šećera
->Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom
->Dodati jogurt i otopljeno maslo
->Zatim dodati prosijano brašno s kakaom i pecilnim praškom
->Na kraju umješati snijeg od bjelanjka
->Smjesu izliti u kalup promjera 26cm...odličan set kalupa...http://www.surlatable.com/product/PRO-20068/Kaiser+Springform+Pans
->Peći na 170°C 20 min ( provjeriti čačkalicom )
Nadjev:
->Na pari otopiti čokoladu s 10 žlica mlijeka
->Kad se otopi maknuti s vatre
->Dodati nabubrenu želatinu ( želatina se namoči vodom kako piše na pakiranju )
->Istući vrhnje
->1 trećinu šlaga ostaviti sa strane ( 7-8 žlica )
->U šlag umiješati skoro hladnu čokoladu s želatinom
->Izliti pola čokoladne smjese na biskvit u obruču
->Žlicu po žlicu utisnuti hrpice šlaga, a u njih šumsko voće ( količinu po ukusu )
->Preliti preko preostalu kremu
->Ostaviti tortu da se stisne nekoliko sati u hladnjaku.
Glazura:
->Otopiti čokoladu na pari s mlijekom, dodati ulje
->Preliti hladnu tortu mlakom glazurom
->Ukrasiti šumskim voćem
Ova torta je okolo ukrašena izmrvljenim biskvitom.
Ako mi se biskvit koji sam ispekla učini visok, jednostavno ga skratim i taj dio izmrvim pa ukrasim tortu ... Zgodno je !
Primjedbe
Objavi komentar