petak, 19. lipnja 2015.

BUHTLE...


SASTOJCI: 
500 g brašna, pola oštrog pola glatkog, 2 žlice šećera, 1-2 dcl mlijeka, 1 jaje, 2 žutanjka, korica limuna, 1 dcl mlake vode, 20 g svježeg kvasca, pola pecilnog praška, malo soli, maslo za premazivanje, pekmez za punjenje, prah šećer za posipanje
PRIPREMA: 
U toplo mlijeko staviti šećer , 1 žlicu brašna i namrviti kvasac, promiješati i kad se digne umijesiti sa svim sastojcima mekano tijesto, kao i za krafne...Neka pokriveno, prozirnom folijom nakvasa do dvostruko veće količine.
Pobrašniti dasku i na njoj dlanovima razvući tijesto oko 1-2 cm debelo i rezati ga ili vaditi čašom krugove. Na svaki staviti po žlicu marmelade , malo četkicom ili prstom i vodom preći preko rubova i oblikovati loptice . Svaku premazati otopljenim maslom i slagati jednu do druge u maslom premazan oblik za pečenje... http://www.surlatable.com/product/PRO-2084549/Emile+Henry+Square+Ruffle+Baker

Čekati da se opet dignu dvostruko...
Peći na 180°C oko 20 min ...
Tople posuti šećerom u prahu.