utorak, 9. lipnja 2015.

BIG BLUE...



Govoriti o božanstvenom okusu kojeg ovom jelu daju sir, šunka, luk, češnjak, bosiljak...timjan...zaista je nepotrebno uz ove predivne slike koje govore same za sebe!



SASTOJCI:

1 veći ili 2 manja patlidžana, 2-3 krumpira srednje velika, 200 g sira, 150 g šunke, 10- ak mini rajčica, 1 luk, 2 češnja češnjaka, vezica svježeg timjana, 5-6 listića bosiljka, sol, maslinovo ulje



PRIPREMA: 

Skuhati krumpir u kori ali ne do kraja - da ostane polusirov.  
Oguliti, narezati na kriške 4-5 mm debele, posoliti, nauljiti i dodati listiće timjana.


Patlidžan oprati, posušiti i zarezati na kriške, ali ne do kraja, kako bi ostao čitav .
A za uredno i precizno rezanje presudan je dobar i oštar nož...Ovi noževi će vaš patlidžan pretvoriti u prekrasnu lepezu u kojem će te i vizualno uživati...

New 5 Knife COUTEAUX DE CUISINE SASHIMI Sushi Kitchen Set Cutley Chef Sommelier

Patlidžan posoliti između zareza i u svaki staviti krišku krumpira, šunke, sira i listić bosiljka .










Staviti u nauljenu posudu za pečenje, okolo rasporediti luk narezan na režnjeve, češnjak, mini rajčice, grančice timjana...posoliti, nauljiti maslinovim uljem i staviti u zagrijanu pećnicu pola sata na 200°C. 


Ako je patlidžan bio veći, kao moj na slici nastaviti pečenje uz dolijevanje po dcl tople vode po potrebi dok ne omekša potpuno...
Pred kraj pečenja dodati po želju još po komadić sira u zareze i vratiti da se otopi...