četvrtak, 4. lipnja 2015.

BAKINA TORTA OD PALAČINKI...


                 
Pamtite li kako su dobre bile bakine palačinke ? Iz stare kamene kuhinje... stonewallkitchen.com izlazili su opojni mirisi... baka je imala onu posebnu tavu baš za njih... Probajte ispeći palačinke u tavi od lijevanog željeza  steel crepe pan http://bit.ly/1ANlnun i iznenadit će vas spužvasto mekane palačinke, koje izgledom podsjećaju na neodoljive bakine...

                           

SASTOJCI:

ZA KUPOLU PROMJERA 20 cm:
Pola kg blitve ili špinata
200 g svježeg sira
1 vrećica parmezana
1 kiselo vrhnje
3 jaja
2 žlice griza
sol
maslac  
mlijeka po potrebi
3 prethodno ispržene palačinke

PRIPREMA:

->Skuhati blitvu ili špinat
->Ocijediti i samljeti štapnim mikserom, s toliko mlijeka da se dobije mekana smjesa
->Dodati svježi sir, parmezan, vrhnje, jaja, griz
->Posoliti
->Manju posudu u obliku kupole ili polukugle obložiti alufolijom
->Staviti 2 palačinke
->Uliti pola smjese 
->U sredini napraviti malo udubljenje i razbiti jedno jaje

                                 

->Malo ga posoliti i oprezno pokriti ostatkom smjese ( žlicu po žlicu, da se ne pomjeri ili razlije ) 
->Poklopiti trećom palačinkom i upakirati...

                                 

->Preklopiti, pokriti folijom i peći oko pola sata na 188°C