Pamtite li kako su dobre bile bakine palačinke ? Iz stare kamene kuhinje... stonewallkitchen.com izlazili su opojni mirisi... baka je imala onu posebnu tavu baš za njih... Probajte ispeći palačinke u tavi od lijevanog željeza steel crepe pan http://bit.ly/1ANlnun i iznenadit će vas spužvasto mekane palačinke, koje izgledom podsjećaju na neodoljive bakine...
SASTOJCI:
ZA KUPOLU PROMJERA 20 cm:
Pola kg blitve ili špinata
200 g svježeg sira
1 vrećica parmezana
1 kiselo vrhnje
3 jaja
2 žlice griza
sol
maslac
mlijeka po potrebi
3 prethodno ispržene palačinke
PRIPREMA:
3 prethodno ispržene palačinke
PRIPREMA:
->Skuhati blitvu ili špinat
->Ocijediti i samljeti štapnim mikserom, s toliko mlijeka da se dobije mekana smjesa
->Dodati svježi sir, parmezan, vrhnje, jaja, griz
->Dodati svježi sir, parmezan, vrhnje, jaja, griz
->Posoliti
->Manju posudu u obliku kupole ili polukugle obložiti alufolijom
->Manju posudu u obliku kupole ili polukugle obložiti alufolijom
->Staviti 2 palačinke
->Uliti pola smjese
->Uliti pola smjese
->U sredini napraviti malo udubljenje i razbiti jedno jaje
->Malo ga posoliti i oprezno pokriti ostatkom smjese ( žlicu po žlicu, da se ne pomjeri ili razlije )
->Poklopiti trećom palačinkom i upakirati...
->Preklopiti, pokriti folijom i peći oko pola sata na 188°C
Primjedbe
Objavi komentar