ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

TeTe KOZICE...



TeTe KOZICE...Zato što su t - tikvice t - tagliatelle...
Kad želim nešto brzo, lagano i drugačije, izbor padne na ovu lijepu i posebnu tjesteninu...uz čašicu hladnog vina ...nezamjenjivo


SASTOJCI: 

200-300 g kozica  
2 tikvice  
1 manji luk 
1 dc bijelog vina 
šalica juhe od glava - temeljac
maslinovo ulje 
peršin 
sol  
papar

PRIPREMA:

->Očistiti kozice   ->Od glava skuhati malo juhe s povrćem, ali prethodno na maslinovu ulju popržiti glave i luk ( ako su kozice iz leda onda prokuhati malo vode, soli, češnjaka i žlicu maslinovog ulja )
->Staviti vodu, posoliti i kad prokuha skuhati tjesteninu - uske zelene rezance - tagliatelle ili neke druge
->Istovremeno na ulju zažutiti sitno narezan luk, dodati tikvice narezane kao što se vidi na slici, polumjesece ->Nakon minut -dva dodati i kozice...


->Posoliti, popapriti, zaliti vinom, posuti peršinom i doliti malo temeljca  
->To kratko kuhati i dodati tjesteninu


->Sve je gotovo za 15 min...