četvrtak, 28. svibnja 2015.

PJEGAVA ROZA...



Upoznajte našu PJEGAVU ROZU i uživajte u savršenom okusu šlaga, sira i šumskog voća...                      


 SASTOJCI:

ZA BISKVIT:

5 jaja, 135 g šećera, 75 g brašna, 2 -3 žlice kakaa, 6 žlica ulja, pola pecilnog praška, 3 zrna soli

ZA KREMU:

300 g svježeg sira, 250 ml vrhnja za šlag, 200 g šumskog voća ili više po ukusu, 1 vrećica želatine u prahu, 1 dcl crnog vina, 2 žlice šećera, 5 žlica šećera u prahu

PRIPREMA:

Biskvit:

->Odvojiti bjelanjke i žutanjke 
->Izmiksati čvrst snijeg od bjelanjaka s 3 zrna soli  
->Postupno dodati pola količine šećera
->Posebno umutiti žutanjke i drugi dio šećera 
->Kad posvijetli dodati ulje                                    


->Potom naizmjenično dodavati prosijano brašno s praškom i kakaom te žlicu po žlicu snijega



->Peći na papirom obloženom velikom limu 8 -10 min na 170°C 
->Vruće odmah zamotati u rolat s papirom i to s kraće strane

Krema:

->Staviti želatinu u vodu kako piše na pakiranju
->U posudi prokuhati vino i 2 žlice šećera ili više, po ukusu
->Dodati šumsko voće
->Kuhati 3-4 min i maknuti  
->U vrelo umiješati jednu trećinu želatine
->Sir protisnuti kroz sito ili ga dobro izmiksati sa šećerom u prahu i sokom limuna
->U posudu staviti 1 dl mlijeka i ugrijati ga do vrenja pa u njemu otopiti preostalu želatinu  
->Umiješati je odmah u sir
->Dobro izmiksati
->Dodati i dio želee umaka od voća, samo da dobije rozu boju
->Izmiksati i vrhnje i žicom umiješat s kremom od sira



->Premazati rolat
->Po kremi rasporediti po malo želea i zamotati ga



->Izvana premazati kremom i preliti žele umakom i voćem ili čokoladnim rolicama kako sam ja ovoga na slici....