četvrtak, 21. svibnja 2015.

PITA RUSTIKA


PITA RUSTIKA
PITA RUSTIKA

 Ponekad trud i utrošeno vrijeme za pripremu nekog jela nisu presudni za konačni rezultat i uspješnost hoću reći - UŽITAK!  Ovdje je to očito... Jednostavno, brzo i dobro!

PITA RUSTIKA

SASTOJCI ZA TIJESTO:

200 grama brašna
5 žlica ulja
sol  
čaša tople vode
mast ili maslac za kore

ZA NADJEV:

1 tikvica
pola kg špinata
200-300 g sira
3-4 jaja
2 žlice parmezana  
vezica mladog luka

PRIPREMA:

Tijesto:

->Umijesiti tijesto kao za svaku pitu - mekano da se fino razvlači
->Ostaviti pola sata
->Podijeliti na 3 dijela i svaki razvući na veličinu desertnog tanjurića i premazati maslacem ili masti
PITA RUSTIKA

->Složiti jedan na drugi i skupa razvlačiti valjkom u krug promjera oko 50 cm i to na pek papiru na kojem će se i peći
->Prebaciti u kalup za pečenje - oko 30 cm najmanje u promjeru

Nadjev:

->Zažutiti usitnjeni bijeli dio luka, dodati tikvice pa narezani špinat i zeleni dio luka
->U hladno dodati jaja, sir i 2 žlice krušnih mrvica
PITA RUSTIKA

->Staviti i 2 žlice mrvica na tijesto, izliti nadjev  
PITA RUSTIKA
PITA RUSTIKA

->Peći na najnižoj razini u pećnici na 250°C  oko 35- 40 min...
PITA RUSTIKA