ZA LIJEP NEDJELJNI RUČAK, ALI I ZA SVAKI DRUGI DAN KAD IMATE MALO VIŠE VREMENA....
SASTOJCI ZA GULAŠ:
Komad junetine ili svinjetine od vrata ili plećke
luka u istoj težini ili malo manje
svinjska mast ili ulje
1-2 žlice crvene paprike
1 žlica koncentrata rajčice ( ne previše )
list lovora
pola kocke za juhu
sol
papar
ZA VALJUŠKE:
krumpir skuhan u kori
oštro brašno
žlica maslaca ili masti
1 jaje
sol
PRIPREMA
Gulaš:
->Meso narezati na komade, ne pretjerano male i upržiti na ugrijanoj masnoći
->Posoliti i popapriti
->Neka dobro zasmeđi
->Dodati usitnjeni luk i zažutiti i njega
->Po malo dolijevati vode, miješati, kad ispari doliti ponovo i ponavljati dok luk ne postane kašast
->Umiješati pariku, lovor i rajčicu
->Zaliti s vodom da pokrije meso i kuhati na lagano dok ne omekša, a umak postane gust i satenasto sjajan
->Po potrebi dolijevati vode i kuhati na laganoj vatri
Valjušci:
->Protisnuti krumpir
->S navedenim sastojcima umijesiti tijesto
->Dodavati brašna toliko da se poveže i ne bude ljepljivo
->Oblikovati valjuške
->Kuhati ih kratko u slanoj i kipućoj vodi
Primjedbe
Objavi komentar