ponedjeljak, 25. svibnja 2015.

JUHA OD BOBA



Kako stojite s bobom? Koristite li ga i koliko u svojoj prehrani ?
Ne zanemarujte njegova svojstva i vrijednosti u nutritivnom smislu, ali ni kao povrće koje možete pripremiti na bezbroj načina ...Evo jedan za upoznavanje...za sve druge ,uživanje u još jednoj dobroj juhi!


SASTOJCI: 

1kg boba 
1luk 
2-3 mrkve
vezica peršina
2 češnja češnjaka 
tjestenina, najbolje mali makaroni 
komadić slanine, može i potpuno bijela
kocka za juhu
sol 
papar  
ulje

PRIPREMA: 

->Bob očistiti od mahune, ali ja skinem i opnu sa svakog zrna ( ako bob nije previše star, nije potrebno! )
->U posudi na malo ulja popržiti usitnjenu slaninu i dodati luk...zatim i mrkvu na kolutiće...pirjati uz dodavanje vode u malim količinama...
->Dodati češnjak i malo peršina, soli, papara i kad mrkva omekša pola količine boba...


->Nastaviti pirjati i kad se skuha i bob sve samljeti štapnim mikserom 
->Vratiti u posudu, uliti vode koliko treba ali da se ne razrijedi 
->Staviti jednu kocku za juhu, dodati preostalo zrnje boba i malo mrkve u kockicama...zbog ljepšeg izgleda...
->Kuhati 5- 6 min i staviti tjesteninu...po želi još usitnjenog češnjaka, a peršina obavezno i za poseban gušt 2 žličice soka limuna...
->Naribati parmezana prije jela...