Super hrskave polpete od tikvica / Ultra crispy zucchini fritters


Super hrskave polpete od tikvica / Ultra crispy zucchini fritters
Super hrskave polpete od tikvica / Ultra crispy zucchini fritters

I kad ne znate što kuhati, tikvice su tu i tisuću ideja, kako ih pretvoriti u ukusan, jednostavan i brz obrok.
Danas su to, posebno fine polpete, mekane iznutra, a hrskave izvana... ali baš hrskave.
____________________________

When you do not know what to cook, zucchini are there and a thousand ideas, how to turn them into a tasty, easy and fast meal.

Today, this is especially fine fritters, soft inside, and crunchy outside ... very crunchy.

Super hrskave polpete od tikvica / Ultra crispy zucchini fritters


SASTOJCI / INGREDIENTS:

- 450 g tikvica / 450 g of zucchinis
- 600 ml vode / 600 ml of water
- 60 g krušnih mrvica / 60 g of bread crumbs
- 2 žličice soli / 2 tsp of salt
- 110 g parmezana / 110 g of parmesan cheese
- 1 jaje / 1 egg
- 2 do 3 bjelanjka / 2 or 3 eggwhite
- 1/3 žličice papra / 1/3 tsp of pepper
- 1 režanj češnjaka / 1 clove of garlic
- 100 g polutvrdog sira / 100 g of semi-hard cheese
- 90 g kukuruznih pahuljica / 90 g of corn flakes
- 150 do 200 ml biljnog ulja / 150 - 200 ml of vegetables oil


Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
------------------
Watch the preparation process in our video recipe ...


Super hrskave polpete od tikvica / Ultra crispy zucchini fritters






Primjedbe

  1. Pozdrav! Prvo da pohvalim recept koji je toliko dobar da sam ga radila dvaput u jednom tjednu, i to drugi put duplu mjeru. Klinci su oduševljeni. No kako bih uštedjela na bjelanjcima i kukuruznim pahuljicama dosjetila sam se da polpete, kad ih oblikujem,bjelanjke premažem silikonskom četkicom. Dok mi je na dlanu, premažem gornju stranu koju potom prebacim u kukur.pahuljice i onda premažem drugu stranu. Ovakvim postupkom štedim na jajima, kuk.pahuljicama i nema toliko ljepljenja za ruke.
    Možda nekom pomogne ovaj savjet.
    Svako dobro i pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da ste probala i još više da su vam se svidjele.Ovaj dio s uštedom mi se posebno sviđa i vjerlujem da će biti od koristi svima koji pročitaju...Hvala vam puno i pratite nas i dalje.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdrav mene zanima zasto ide premaz samo s bjelanjcima a ne cijelo jaje? Moze li se umjesto bjelanjka napraviti s cijelim jajetom?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar