Baguette SOS Kuhinje / Kitchen |
Scroll down for recipe on English...
Oduvijek je moj omiljeni kruh! Privukao me izgledom, okusom i savršeno hrskavom koricom!
I već dugo se želim okušati u izradi, ali me strah od neuspjeha, sve do danas držao daleko od pokušaja!
I ako sam jako zadovoljna, ipak će tu trebati neke stvari malo bolje posložiti! Mora i može još bolje! Pridružite mi se i umijesimo skupa taj savršeni - BAGUETTE!
Sastojci:
1kg brašna, 700 ml vode, stari kvas ( tijesto od prethodnog ) ili 2 -3 g svježeg kvasca, 1 i 1/2 žlice soli.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Prosijati brašno i odvojiti 200 - 300 g. Ostatak umijesiti kako je pokazano u videu!
Ako mijesite sa svježim kvascem treba ga najprije otopiti u vodi i s vodom umiješati u brašno ...
Tijesto umijesiti žlicom takve mekoće da se lako može lupati žlicom, a lupa se najmanje 10 min!
Ostatak brašna umijesiti rukom i pouljiti, pokriti folijom i ostaviti da se diže 5-6 sati najmanje !
Ili preko noći!
**********
Baguette SOS Kuhinje / Kitchen
It has always been my favorite bread! I was attracted to the appearance, taste and perfectly crispy crust!
And for a long time, I want to try to make it, but I was afraid of failure, until now that fear kept me away from trying!
And if I'm very pleased, however, it must and can be better!
Join me and knead together that perfect - BAGUETTE!
Primjedbe
Objavi komentar