Frankopanova pita / Frangipane pie |
Ako mene pitate, od ove pite ljepše nema! Ali prosudite sami nakon što je probate!
Čini se malo zahtjevnom, ali kad vam prvi zalogaj dotakne nepce, sve zaboravite i pamtite samo - užitak!
Ova pita spada u one poznate francuske - frangipane, a koje su nazvane po našim slavnim i poznatim vojskovođama iz obitelji Frankopan! Uživajte!
Sastojci:
Za kremu:
3 žutanjka i 1 cijelo jaje, 50 g brašna, 60 g kristal šećera, 3 dl mlijeka, 60 g masla, 80 g bijelih, mljevenih badema
Za tijesto:
280 g oštrog brašna, 120 g šećera u prahu, 150 g masla, 2-3 žlice hladne vode po potrebi i malo soli
Za beze premaz:
100 g bjelanjaka, 100 g kristal šećera, 60 g šećera u prahu i 1 žlica kakaa ili instant kave
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Za kremu prokuhati mlijeko! Pjenasto umutiti jaja i šećer, umiješati brašno i bademe. Uliti dio vrelog mlijeka, izmiješati i sve to uliti u preostalo mlijeko. Izmiješati i nastaviti kuhati na laganoj vatri! Kad je gusto, maknuti i umiješati maslac! Ohladiti !
Za tijesto ... pratiti video ... složiti i peći ! Beze premaz dobro i dugo miksati bjelanjke i šećer!
*********
Frangipane pie
If you ask me, this pie is the best! But judge for yourself after you try!
It seems a little challenging, but when first bite touches your palate, forget everything and just remember - a pleasure!
This pie is one of those famous French - frangipane.., Enjoy!
For the cream:
3 egg yolks and 1 whole egg, 50 g flour, 60 g sugar, 3 dl milk, 60 g butter, 80 g of white, ground almonds
For the dough:
280 g of flour, 120 grams of powdered sugar, 150 g of butter, 2-3 tablespoons cold water if necessary, and a pinch of salt
For coating:
100 g egg whites, 100 g of granulated sugar, 60 g of powdered sugar and 1 tablespoon cocoa or instant coffee
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
For the cream boil milk! Foam whisk eggs and sugar, mix the flour and almonds. Pour in the part of the hot milk, stir and pour all in the remaining milk. Mix and continue to cook over low heat! When thick, remove and mix in the butter! Cool!
For the dough ... follow video ... Beze coat ...well and long mix egg whites and sugar!
Primjedbe
Objavi komentar