Torta od sira i lemon curda / Lemon curd cheesecake |
Želite li tortu od sira s naglašenim okusom samog sira, onda je ova torta za vas! A ako želite da taj okus ipak bude malo tiši, učinite to dodajući čudesnog lemon curda, toliko da se u njemu utopi i postane onakav kakav želite... U svakom slučaju će i jedan i drugi dotaknuti i probuditi najfinije osjetilne točke vašega nepca!
Sastojci:
Za prhko dno:
200 g brašna, 110 g maslaca, jedno jaje,70 g šećera, malo soli, pola žličice praška za pecivo i žlica mlijeka ili vrhnja
I još 2-3 žlice biskvitnih mrvica (od keksa), 2 žlice badem listića - to za posuti!
Za nadjev:
500 g svježeg kravljeg sira, 1 kiselo vrhnje, 3 žutanjka, 1 žlica gustina, korica i sok pola limuna, 130 g šećera,
3 bjelanjka
Za premazivanje:
250 ml vrhnja, 3-4 velike žlice lemon curda ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/01/lemon-curd.html
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Umijesiti prhko tijesto za dno. Omotati prozirnom folijom i ostaviti pola sata u hladnjak.
Sir protisnuti kroz gusto sito i dodati navedene sastojke...
Prethodno bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodajući postupno šećer. Pjenasto izrađenom siru i sastojcima dodati snijeg od bjelanjaka i umiješati špatulicom.
Tijesto razvući na papiru za pečenje u krug promjera 24 cm i prevući na dno kalupa skupa s papirom. Sad staviti obruč. Tijesto malo nabockati vilicom, posuti biskvitnim mrvicama i badem listićima.
Izliti nadjev od sira. Peći na 160°C oko 40 min... ili 170°C ovisno o vašoj pećnici!
Tortu ohladiti, skinuti obruč. Prebaciti na podložak i ukrasiti kremom od istučenog vrhnja u koje umješati lemon curd!
****************
Lemon curd cheesecake
Ingredients:
For crisp pastry (bottom):
200 g of flour, 110 g butter, one egg,70 g sugar, a little salt, half a teaspoon of baking powder and a tablespoon milk or cream
And 2-3 tablespoons biscuit crumbs (of biscuits), 2 tablespoons of almond leaves - it is sprinkled on the dough!
For the filling:
500 g cottage cheese, 1 sour cream, 3 egg yolks, 1 tablespoon density, zest and juice of half a lemon, 130 g sugar, 3 egg whites
For the coating:
250 ml cream, 3-4 tablespoons lemon curd ... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/01/lemon-curd.html
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
The dough stretched on baking paper in a circle with a diameter of 24 cm and drag to the bottom of the mold together with the paper. Now put the hoop. The dough a little prick with a fork, sprinkle the biscuit crumbs and almond flakes. Pour the filling of cheese. Bake at 160 ° C for about 40 minutes ... or 170 ° C depending on your oven! Cool the cake, remove the hoop. Switch on the plate and garnish with whipped cream in which mix a lemon curd!
Primjedbe
Objavi komentar