Arancini s mozzarellom / Rice balls with mozzarella |
Scroll down for recipe in English...
Ostane li vam ponekad skuhane riže, znam na mukama ste ! Nije lijepo bacati hranu, a nemate ideju kako je iskoristiti i sljedećeg dana pretvoriti u nešto jestivo! Evo rješenja ! Ovo je inače jedno poznato talijansko jelo i uz neke izmjene danas je bio naš ručak... za neke samo dio ručka! Oduševit će vas zlatna hrskava korica i kilometri razvučene mozzarele... Uživajte!
Sastojci:
200 g riže, po mogućnosti arborio, 50 - 100 g parmezana, 1 jaje, 1 žlica prezle, pola vezice peršina, sol, papar
Za pohanje:
1 jaje, 2 žlice brašna, 4-5 žlica prezle i ulje za prženje
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Rižu skuhati u slanoj vodi kako piše na uputstvu i još malo duže... Par minuta samo! Ocijediti višak vode i ni slučajno ispirati! Dodati navedene sastojke, oblikovati kuglice, pohati i pržiti u dubokoj masnoći na srednje jakoj vatri! Prže se dok ne dobiju zlatnu boju, oko 3-4 min ! Ne pržiti više kuglica odjednom i ne u velikoj posudi pa da je potrebno puno ulja! Pržene vaditi na upijajući papir!
**************
Rice balls with mozzarella
Ingredients:
200 g of rice, preferably arborio, 50-100 g Parmesan cheese, 1 egg, 1 tablespoon bread crumbs, half a bunch of parsley, salt, pepper
For frying:
1 egg, 2 tablespoons flour, 4-5 tablespoon bread crumbs and oil for frying
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Cook the rice in salted water as indicated in the instructions and even a little longer ... a few minutes only! Drain excess water and no way to rinse! Add the ingredients, make balls, fry them in deep fat over medium heat! Fry them until they get a golden color, about 3-4 minutes! Do not fry more balls at once and not in a large bowl so that it takes a lot of oil! Fried remove on the tissue paper!
Primjedbe
Objavi komentar