Zaliveni štrudel |
Volim pite, savijače, štrudele! Volim sve slastice s vučenim tijestom i uvijek ga radim sama uživajući u čaroliji nastajanja od početka do kraja... Ali bude dana kad se ne poklope želje i vrijeme, a neutaživa potreba za slatkim raste i prijeti poput vulkana! Za takve dane i trenutke trebaš one gotove kore iz dućana - rekla bi često moja prijateljica ! I nije ostalo samo na tom! Ostao je i recept, i to baš ovaj, kojeg sam se danas sjetila!
Prava je stručnjakinja za brze slastice i izvanredne situacije!
Sastojci:
12 kora za pitu, 200 g šećera, 4 jaja, 2 dl ulja, 2 dl vrhnja, 150 g griza, 1 prašak za pecivo, malo soli,
700 - 800 g voća - kruške, kupine, šljive i 1 limun
Za preljev:
400 g šećera, 3 dl vode.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Najprije prokuhati vodu i šećer. Kuhati 10 min i maknuti da se ohladi dok se štrudel peče...
Za svaku roladu odvojiti po 3 kore.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg, s malo soli i dijelom šećera kojeg dodati kad je jako čvrst snijeg. Posebno istući žutanjke i šećer, dodati griz, vrhnje, ulje i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Narezati kruške na manje kockice i nakapati sokom limuna da ne potamne. Dodati grožđice i cimet. Izmiješati.
Prvu koru premazati dijelom kreme, preko staviti drugu koru i nju premazati kremom. Treću isto premazati i rasporediti voće... tako da 1/3 kore ostane prazna. Svinuti rolat i složiti u maslacem premazan lim za pečenje. Ostaviti dio kreme za premazati štrudel izvana.
Na isti način složiti i ostale kore i puniti voćem po želji. Ja sam odabrala divlje kupine i ništa im nisam dodavala... tek nekoliko kapi limuna! U jednoj sam pomiješala kruške i šljive i ne znam koja mi je draža! S kruškama je zaista lagana i fina, svilena bih rekla!
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 - 200° oko pola sata! Pečen i vruć štrudel preliti hladnim preljevom od šećera.
**************
Juicy strudel
Ingredients :
12 piecrust , 200 g sugar , 4 eggs , 2 dl oil , 2 dl of cream , 150 g semolina , 1 baking powder , salt ,
700-800 g of fruit - pears , blackberries , plums and 1 lemon
For the topping :
400 g sugar , 3 dl water .
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
First, boil water and sugar . Cook for 10 minutes and remove to cool until the strudel baked ... For each roll separated by 3 crust . Separate egg yolks and egg whites . From egg whites beaten stiff with a pinch of salt and sugar , which add part when it's very stiff . In particular, beat egg yolks and sugar , add semolina , cream , oil , and finally the egg whites . Slice pears into small cubes and drop some lemon juice that is not darkened . Add raisins and cinnamon . Mix.
The first crust coated with cream , put another sheet, over her smear cream . Third same smear and spread fruit ... so 1/3 bark remains empty . Bent roll and put in a buttered baking sheet . Leave part of the cream for coated strudel outside. In the same way make the other crust and fill fruit you want . I picked wild blackberries that I added a few drops of lemon ! In one I have mixed pears and plums and do not know which I prefer ! With pears is really light and fine silk I say !
Bake in preheated oven at 180-200 ° for about half an hour !On the baked strudel and hot pour cold sauce sugar .
Primjedbe
Objavi komentar