Patlidžan smotanci / Eggplant rolls

Patlidžan smotanci
Patlidžan smotanci
Scroll down for recipe in English...

Danas zaista nisam znala što za ručak, ali ni vremena za razmišljanje nisam imala previše. I kao iz inata vremenu i kaznu samoj sebi, odlučujem se za ono što niti ne znam hoće li na vrijeme biti gotovo, ni hoće li uopće biti jestivo... Kako je ispalo? Pogledajte!

Sastojci: 
2 patlidžana ( najduža moguća), četvrtasta šunka ( finije se slaže ), četvrtasta mozzarella, vezica svježeg bosiljka, sol, rajčice, luk, parmezan i maslinovo ulje

Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu... 


Patlidžane narezati na kriške debele oko 5 mm... Posoliti, premazati uljem i složiti u veliki lim, prekriven pek papirom. Peći na najjačoj temperaturi u dobro zagrijanoj pećnici ne više od 7-8 min. Dovoljno je da samo omekšaju.
Za umak narezati crveni luk i zažutiti na ulju. Dodati usitnjene, oguljene i ocijeđene rajčice. Pržiti 15 - 20 min... Po ukusu dio samljeti štapnim mikserom . Posoliti.
Na svaku krišku staviti po žlicu umaka, 2 kriške mozzarelle i krišku šunke. Natrgati listiće bosiljka i svinuti, počevši od užeg dijela kriške prema širem. Kraj učvrstiti štapićem ili čačkalicom. U posudu za pečenje staviti na dno šalšu - umak i poredati smotance. Posuti svaki s malo ribanog parmezana i staviti u dobro zagrijanu pećnicu. Peći 12 -15 min ... samo da se sir otopi!
Za dopuniti ili pojačati ručak ili po želji nekih članova obitelji koji misle da će ostati gladni od ovakvih jela, dodajte špagete!


Patlidžan smotanci

*************

 Eggplant rolls

 Eggplant rolls

Today really did not know what for lunch , and no time to think . And just out of spite -time and a penalty to myself , I decide on what I've never cooked , and whether it will be edible at all ...
How it turned out ? Look !
Ingredients :
2 eggplants ( the longest possible) , square ham ( finer and more easily rolled up ) , square mozzarella , fresh basil sprig , salt , tomato , onion , parmesan and olive oil

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...

Eggplant cut into slices about 5 mm thick ... Add salt , smear oil and place in a large baking dish , covered with baking paper . Bake on the strongest temperature in a well- heated oven for no more than 7-8 minutes . It is enough to soften .
For the sauce sliced ​​onion and fry it in oil . Add chopped , peeled and drained tomatoes . Fry 15-20 min ... Part grind blender . Salt. On each slice of eggplant put the spoon of sauce , 2 slices of mozzarella and a slice of ham , basil leaves and roll , starting from the inner part of the slices toward wider . End strengthened with a stick or toothpick . In a baking dish put on the bottom salsa - tomato sauce and sort rolls .
Sprinkle each with a little grated Parmesan cheese and place in preheated oven. Bake 12  to 15 minutes ... just cheese melts ! To supplement or reinforce lunch or to taste of some family members who think they will be hungry of these dishes , add the spaghetti !

 Eggplant rolls

Primjedbe