Broccoli burger |
Zaista se veselim danu kad ostanem sama i kuham sebi ono što želim... A zaželim nešto fino, jednostavno i ne previše zahtjevno. Nikako ne želim provesti više vremena u kuhinji, nego s prijateljicom na kavi...Tako sam se danas počastila ovim vegetarijanskim burgerima i žao mi je što ovi moji nisu voljni niti probati ovako nešto...
Ja sam uživala!
Sastojci:
1 komad brokule ( 400 g ), 2-3 krumpira, 2 mrkve, 2 žlice brašna, 100 - 150 g goude ili ementalera,
2 žlice ribanog parmezana, pola vezice peršina, sol, 1 jaje, ulje za prženje i još malo brašna za uvaljati.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Krumpir skuhati u kori, oguliti i protisnuti kroz pasirku ili ga izraditi gnječilicom. Brokulu razdvojiti na cvjetove, korjenje sačuvati i oguliti vanjsku koricu. Skuhati skupa s mrkvom ali na pola... Kuhati u slanoj vodi!
Blanširati i cvjetove brokule. Ocijediti i usitniti nožem na dasci. Sir naribati i sve sastojke izmješati u jednoličnu smjesu, ne pritiskajući previše. Pobrašnjenim rukama oblikovati loptice kao veće jaje i svaku dlanovima formirati u burger... Pržiti u dobro zagrijanoj tavi s neprijanjajućim dnom po nekoliko min sa svake strane, na srednje jakoj vatri. Oprezno ih okrenuti jer su jako mekane dok su vruće. Vaditi na upijajući papir.
I kako sam rekla, jako su ukusne i sočne, ali još bolje idu s umakom od jogurta i češnjaka...
Uslast !
*************
Broccoli burger
Ingredients:
1 piece of broccoli (400 g), 2-3 potatoes, 2 carrots, 2 tablespoons flour, 100 - 150 g Gouda or Emmentaler cheese, 2 tablespoons grated Parmesan cheese, half a bunch of parsley, salt, 1 egg, cooking oil and a little flour to roll.
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Blanch the broccoli flowers. Drain and chop with a knife on a board. Cheese grate and mix all ingredients in a uniform mixture, without pushing too much. With floured hands form balls as large egg and each with palms form the burger ... Fry in a well-heated pan for a few minutes on each side over medium heat. Carefully turn them because they are very soft while hot. Rehearsing on absorbent paper.
And as I said, they are very tasty, but better still go with yogurt sauce and garlic ...
Bon appetit!
Primjedbe
Objavi komentar