Bečki rolat |
Rođendan je uvijek malo drugačiji dan od drugih... Koliko god se ja pravila da to tako nije i da ne želim nikakvu buku oko toga i ne zvonim na sva zvona, ipak...!
Obitelj i prijatelje uvijek počastim lijepim ručkom i posebno odabranom tortom! Danas je to ovaj fini rolat po staroj bečkoj recepturi. Tako bar kaže moja rođaka Vernesa, ponosna vlasnica spomenutog recepta i
žena od rolata... formata!
Uživajte u slikama, dokučite taj čudesni okus, a... za godine ne pitajte!!!
Za biskvit:
10 bjelanjaka, 10 žlica šećera, 10 žutanjaka, 10 žlica oraha, 1 žlica brašna, 2 žlice krušnih mrvica.
Za jezgro ( kobasicu ):
250 g oraha, 3-4 žlice ključalog mlijeka, 2-3 žlice ruma, 1 jaje, 150 g šećera u prahu.
Za kremu:
5 cijelih jaja, 200 g šećera, 250 g maslaca
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje, 80 g maslaca.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Za biskvit istući snijeg od bjelanjaka u čvrst snijeg i postupno dodati šećer... Miksati i dalje dok se potpuno ne otopi. Tada dodati jedan po jedan žutanjak... Špatulom umiješati orahe, brašno i mrvice...
Rasporediti po papirom prekrivenom najvećem limu za pečenje... Peći 15 min na 170°C... ovisno o pećnici produžiti neki min...
Izvaditi na pek papir i skinuti ovaj na kojem se pekao. Svinuti u rolat... ne stezati jako!
Za jezgro samljeti orahe, popariti ih vrelim mlijekom. Dodati sve navedene sastojke i na prozirnoj foliji oblikovati kobasicu dugu kao duža stranica lima u kojem se peče.
Ostaviti je u hladnjak! Dobro ju je napraviti nekoliko sati prije! Jaje u jezgro ide svježe, ali ja ga volim kratko prokuhati na pari ... Vi kako hoćete!
Za kremu pjenasto miksati jaja i šećer i kuhati na pari najmanje 15 min... Neka se zgusne, ali ne da se ugruša...
Ohladiti pokriveno folijom!
Pjenasto izmiješati maslac sobne temperature i dodati hladnu kremu... Miksati !
Premazati biskvit s oko 2/3 kreme. Na početak staviti jezgro/kobasicu i polako zamotati rolat... Izravnati krajeve. Izvana premazati ostatkom kreme i ohladiti!
Za glazuru ugrijati do vrenja maslac i kad se otopi maknuti ... Dodati čokoladu i miješati dok se otopi!
Preliti rolat!
A kako je ovo rođendanski, dodala sam i posebno izrađene cvjetiće - divlje ruže! Kako sam ih napravila ... uskoro!
**************
Sweet Viennese rolls
Ingredients :
For the biscuit :
10 egg whites , 10 spoons of sugar , 10 egg yolks , 10 tablespoon walnuts , 1 tablespoon of flour , 2 tablespoons of bread crumbs .
For the core ( sausage ) :
250 g of walnuts , 3-4 tablespoons of boiling milk , 2-3 tablespoons of rum , 1 egg , 150 g of powdered sugar .
For the cream :
5 whole eggs , 200 g sugar , 250 g butter
For the glaze :
100 g dark chocolate , 80 g butter .
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Deploy on the paper covered the largest baking pan ... Bake 15 minutes at 170 ° C ... depending on the oven extend a min ...
Remove the baked biscuit on baking paper and remove the paper on which it was baked . Bent into a roll ... not tighten hard!
For core grind nuts , infuse it with hot milk . Add all the ingredients and on the transparent foil create sausage long as the long edge of the sheet in which it was baked . Leave it in the fridge ! It is good to make the core few hours before ! The egg in the core goes fresh , but I love it boil briefly steamed ...
For cream - foam mix eggs and sugar and cook steamed for at least 15 minutes ... Let thicken , but not to clot ... Cool covered with foil !
Foamy mix butter at room temperature and add cold cream ... Mix ! Coat the biscuit with about 2/3 of the cream . At the start put the core / sausage and slowly wrap roll ... straightened end .
Externally put the rest of the cream and cool !
For the glaze heat to boiling butter and when melted remove ... Add chocolate and stir until dissolved ! Pour roll !
As it's a birthday , I added and specially designed flowers - wild roses ! How I made them ... soon !
Primjedbe
Objavi komentar