Šljive na kvadrat |
Oduvijek se u mojoj obitelj svo voće iz našeg malog voćnjaka pretvaralo u pekmeze ili džemove... Danas više ne znam šta je i po čemu se razlikuju marmelada, džem i pekmez! Ali ne brine me to ako je u staklenci fina i ukusna voćka. U ove male teglice danas sam za svoju obitelj i sve vas spremila svježe ubrane i tek dozrele šljive u vrtu mojih susjeda ! Modre suze kolovoza, kako ih zove moj dobri i vrijedni Tomo !
Sastojci:
1 kg šljiva, 200 g šećera, 4-5 klinčića, 1/2 limuna u kriškama, 1/2 limuna sok
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Šljive oprati, posušiti ... Rezati na pola i odstraniti košticu.
Složiti u široku posudu za pečenje, najbolje da je samo jedan red šljiva! Posuti šećerom, dodati klinčić i sok limuna i staviti u zagrijanu pećnicu na najjaču temperaturu. Ja pečem na 250°C. Peći oko pola sata, promiješati lagano i dodati 3 - 4 kriške limuna.
Peći još 10 - 15 min, pazeći da ostane dovoljno soka i da nije rijedak... To uglavnom ovisi o šljivama i koliko su vodenjaste!
U svakom slučaju peći dok se ne dobije sok kao na slici...
Ugrijati staklenke na 110 - 120°C ! Držati ih u pećnici 15 min najmanje i puniti. Šljive preliti sokom. Na vrh svake staklenke staviti krišku limuna, onog pečenog, naravno!
Knedle s ovim šljivama će biti pravo otkriće za vaše fino nepce! U to sam sigurna!
***************
Baked plums
My family all the fruit from our small orchard transformed into a jam ... Inside the jar is always a tasty and delicious fruit . In this small jar today I am for the family and all of you prepared freshly picked and just ripe plums in the garden of my neighbor ! Blue tears of August , as they called my good and worthy Tomo !
1 kg plums , 200 g of sugar , 4-5 cloves , 1/2 lemon slices , 1/2 lemon juice
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Bake for another 10-15 minutes , making sure to leave enough juice ... It mainly depends on the plums and how much they contain water ! In any case bake them to obtain a juice as in the picture ...
Heat jars at 110 - 120 ° C ! Keep them in the oven for 15 minutes at least and charged with roasted plums . Pour juice . At the top of each jar put a slice of lemon , one baked , of course ! Dumplings with plums will be a real discovery for your fine taste buds ! I'm sure !
Primjedbe
Objavi komentar