Ljetni složenac / Summer casserole

Ljetni složenac
Ljetni složenac
Scroll down for recipe in English...

Bogat prilog ili lagan ljetni ručak! U svakom slučaju ukusno i zdravo jelo, a ostatak će dobro doći kao hladna 
večera ... Uživajte s nama u obilju i darežljivosti ljeta!

Sastojci:

5- 6 većih paprika, 5-6 zrelih rajčica, 2-3 crvena luka, 1-2 tikvice, 2-3 šake riže, 3-4 češnja češnjaka, 2-3 mrkve, grančica celera, sol, papar, maslinovo ulje i chili papričica ili samo komadić po ukusu!

Priprema:

Narezati luk na veće polukružne komade... Kratko ga zažutiti na ulju i maknuti sa strane.
U istu tavu dodati još malo ulja i pržiti kratko mrkvu, dodati celer ... Pržiti... Dodati paprike, pa tikvice... Posoliti i popapriti... Ako je količina veća pržiti u dva puta, da se ne skaši povrće!
Na kraju kratko popržiti rajčice očišćene od kožice i sjemenki, ali i ne mora... 
Slagati po redu....
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu... 

Na kraju dodati nekoliko režnjeva češnjaka i ljubičastog luka. Nakapati maslinovim uljem i staviti u dobro zagrijanu pećnicu. Peći oko 20 min na 250°C... Ne dodavati nikakvu tekućinu jer ga ima dovoljno u povrću i riža se napije taman koliko treba.
Mi smo danas uživali i ostatak je uvijek najslađi za večeru! Veselim se još jednoj kasnoj porciji! Možda će te i vi!


Ljetni složenac

***************

Summer casserole

Summer casserole

Rich side dish or light summer lunch ! In any case, tasty and healthy food , and the rest will come in handy as the cold dinner ... Enjoy with us in abundance and generosity of the summer !

Ingredients :
5- 6 large bell peppers , 5-6 ripe tomatoes , 2-3 onions , zucchini , 1-2 , 2-3 fist of rice , 3-4 cloves of garlic , 2-3 carrots , celery sprigs , salt , pepper , olive oil and chili peppers , or just a piece to taste !

Preparation: 
Slice onions into large semicircular pieces ... Onions briefly fry in oil and remove from the side . In the same pan, add a little oil and fry briefly carrots , add celery ... fry ... Add peppers , and zucchini ... Add salt and pepper ... At the end, short fry tomatoes free from skins and seeds ... Stacked in a row ...
The process of preparing look at our video recipe ...

Finally, add a few cloves of garlic and purple onions . Poured olive oil and place in a well- heated oven . Bake about 20 minutes at 250 ° C ... Do not add any liquid because it has sufficient in vegetables and rice to drink just the right amount . Today we enjoy and the rest is always the sweetest for dinner ! I look forward to yet another late serving ! Maybe you will too!

Summer casserole

Primjedbe