Ljetni složenac |
Bogat prilog ili lagan ljetni ručak! U svakom slučaju ukusno i zdravo jelo, a ostatak će dobro doći kao hladna
večera ... Uživajte s nama u obilju i darežljivosti ljeta!
Sastojci:
5- 6 većih paprika, 5-6 zrelih rajčica, 2-3 crvena luka, 1-2 tikvice, 2-3 šake riže, 3-4 češnja češnjaka, 2-3 mrkve, grančica celera, sol, papar, maslinovo ulje i chili papričica ili samo komadić po ukusu!
Priprema:
Narezati luk na veće polukružne komade... Kratko ga zažutiti na ulju i maknuti sa strane.
U istu tavu dodati još malo ulja i pržiti kratko mrkvu, dodati celer ... Pržiti... Dodati paprike, pa tikvice... Posoliti i popapriti... Ako je količina veća pržiti u dva puta, da se ne skaši povrće!
Na kraju kratko popržiti rajčice očišćene od kožice i sjemenki, ali i ne mora...
Slagati po redu....
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Na kraju dodati nekoliko režnjeva češnjaka i ljubičastog luka. Nakapati maslinovim uljem i staviti u dobro zagrijanu pećnicu. Peći oko 20 min na 250°C... Ne dodavati nikakvu tekućinu jer ga ima dovoljno u povrću i riža se napije taman koliko treba.
Mi smo danas uživali i ostatak je uvijek najslađi za večeru! Veselim se još jednoj kasnoj porciji! Možda će te i vi!
***************
Summer casserole
5- 6 large bell peppers , 5-6 ripe tomatoes , 2-3 onions , zucchini , 1-2 , 2-3 fist of rice , 3-4 cloves of garlic , 2-3 carrots , celery sprigs , salt , pepper , olive oil and chili peppers , or just a piece to taste !
Preparation:
Preparation:
Slice onions into large semicircular pieces ... Onions briefly fry in oil and remove from the side . In the same pan, add a little oil and fry briefly carrots , add celery ... fry ... Add peppers , and zucchini ... Add salt and pepper ... At the end, short fry tomatoes free from skins and seeds ... Stacked in a row ...
The process of preparing look at our video recipe ...
Primjedbe
Objavi komentar