Torta od sira |
Scroll down for recipe in English...
Sir je sastavni dio mojih najdražih kolača i torti i ne prođe tjedan da se ne počastim jednim takvim... I ako još dođe prijateljica s prepunom košarom tek ubranih višanja onda to izgleda ovako - slasno! Uživali smo zaista!
Sastojci:
Za tijesto:
250 g brašna, 1-2 žličice pecilnog praška, 2 žlice kakaa, 1 jaje, 90 g šećera u prahu, 125 g maslaca, 1 vanil šećer, malo soli.
Za nadjev:
1 kg svježeg sira, 125 g maslaca, 180 g šećera, 5 jaja, 2 burbon vanilije, korica i sok pola limuna, 4 velike žlice gustina - škrobnog brašna ( prepune! )
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Pjenasto miksati jaje i šećer s vanil šećerom. Mrvičasto utrljati maslac i brašno. Dodati smjesu s jajem i umijesiti tijesto koje se ne lijepi za stijenke... Ako treba dodati još 1-2 žlice brašna... Omotati folijom i ostaviti pola sata ...može u hladnjak!
Podijeliti ga na dva dijela. Jedan, malo veći razvaljati na papiru i dnu obruča od kalupa - 24cm. Staviti obruč. Razvaljati drugi dio tijesta u pravokutnu formu... rezati 2 trake i obložiti stijenke kalupa. Prethodno premazati maslacem i pobrašniti.
Za nadjev protisnuti sir kroz cijedilo. Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i pola količine šećera - dodavati ga postupno!
Pjenasto izmiješati žutanjke, šećer i vanil šećer. Dodati maslac sobne temperature...Izmiksati dobro pa dodati škrobno brašno, sir, sok i koru limuna i na kraju umiješati ručno snijeg od bjelanjaka... Smjesu podijeliti na dva dijela. 2/3 izliti u kalup na tijesto. U preostali dio dodati 4 žlice kakaa, dobro izmiješati i rasporediti preko bijelog nadjeva. Poravnati ... Peći oko 50 min na 170 - 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici...I ako vam se učini da nije pečeno, ne brinite... Kad se ohladi postane jako čvrsto! Sutra izvaditi...skinuti obruč. Tortu ukrasiti šlagom i voćem ili samo posuti šećerom u prahu!
***************
Cheesecake
For the dough :
250 g of flour , 1-2 teaspoon baking powder , 2 tablespoons cocoa , 1 egg , 90 g of powdered sugar , 125 g butter , 1 vanilla sugar , a pinch of salt .
For the filling :
1 kg of cottage cheese , 125 g butter , 180 g sugar , 5 eggs , 2 bourbon vanilla , zest and juice of half a lemon , 4 tablespoons density - cornflour ( full ! )
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Foamy mix eggs and sugar with vanilla sugar . Crumbly rub the butter and flour . Add the mixture to the egg and knead the dough that does not stick to the wall of the vessel ... If you need add 1-2 tablespoons of flour ... Wrap with foil and leave for half an hour ... in the fridge !
Divide it into two parts . One , a little higher roll on the paper and the bottom rim of the mold - 24cm . Place the hoop . Roll out the second part of dough into a rectangular form ... cut 2 strips and covere the mold . Previously coated with butter and dust with flour.
For filling crushed cheese through a colander . Separate egg yolks and egg whites . Beat sturdy egg whites and half the amount of sugar - add it gradually ! Foamy mix egg yolks , sugar and vanilla sugar . Add butter, room temperature ... Mix the well and add the cornstarch , cheese , juice and lemon zest and mix by hand at the end the egg whites ...
The mixture divided into two parts . 2/3 pour into the mold . Over the dough .To the rest of the mixture add 4 tablespoons of cocoa , mix well and spread over the white filling . Settle ... Bake about 50 minutes at 170-180 ° C in a preheated oven ... And if you feel that is not done, do not worry ... When it cools becomes very firmly ! Tomorrow pull ... pull off the rim . Cake decorate with the whipped cream and fruit or just sprinkle with powdered sugar !
Primjedbe
Objavi komentar