Pileći file u umaku od sira |
Kako spremiti pileća prsa da budu toliko sočna da ni sami ne povjerujete...
Upravo sam to danas doživjela - najsočnija pileća prsa ikad!
Sastojci:
pileća prsa, 2 jaja, 2-3 žlice ribanog sira ( parmezan ili neki polutvrdi ), 2 žlice maslaca, 2 - 3 žlice umaka od sira ( ja napravim sama od ostataka polutvrdih sireva, mlijeka i vrhnja i imam stalno u staklenci u hladnjaku).
Sok pola limuna, 2 dl bijelog vina, sol, papar po ukusu, i 1-2 režnja češnjaka
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Pileća prsa narezati po užem dijelu na kriške oko 1 cm. Natući tučkom preko folije da se ne oštete vlakna, ne tući previše! Posoliti, ali oprezno jer je sir slan.
Povaljati odreske u brašno, zatim u prethodno izmješana jaja s naribanim sirom na najsitnijem dijelu ribeža.
U tavi zagrijati ulje i dodati pola žlice maslaca ... Pržiti odreske na srednje jakoj vatri do željene boje.
Vaditi ih i držati sa strane. U tavu dodati žlicu svježeg maslaca, žlicu brašna i usitnjeni češnjak.
Kad zamiriše zaliti vinom, kuhati dok vino ispari i dodati umak od sira...Kuhati dok se ujednači i otopi ...
Vratiti odreske i samo kratko prokuhati...Odresci se ne okreću...
Dodati preostali maslac, papar i ako treba soli. Ucijediti sok pola limuna...
U sljedećem postu pokazat ću vam kako ja pravim umak od sira...
****************
Chicken fillet in cheese sauce
How to cook a chicken breast that are juicy ... I just experienced today - juicy chicken breast ever !
chicken breast , 2 eggs , 2-3 tablespoons of grated cheese ( Parmesan or a semi-hard ) , 2 tablespoons butter , 2-3 tablespoons of sauce of cheese ( I do it myself from the remains of semi-hard cheese , milk and cream and I have constantly in a jar in the refrigerator ) .
Juice of half a lemon , 2 dl white wine , salt , pepper to taste , and 1-2 cloves garlic
Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...
Remove them and keep aside. In a frying pan add a tablespoon of fresh butter , a spoonful of flour and chopped garlic . When you smell it , pour the wine , cook until wine evaporates and add the cheese sauce ... Cook until stabilized and dissolved ... Restore steaks and only briefly boil ... The steaks are not turning ... Add remaining butter , pepper and salt if necessary . Squeeze juice of half a lemon and add it ...
In the next post I'll show you how I make cheese sauce ...
Primjedbe
Objavi komentar