Okruglice od piletine |
Scroll down for recipe in English...
Nije mi baš ugodno pričati o ukusu i izgledu jela koji ja svakodnevno serviram svojoj obitelji. Nadam se da to donekle mogu dočarati ove moje sličice, koje radim i slažem najbolje što znam...
Danas smo imali ove male, zlatne okruglice od piletine u umaku od vrhnja... Rezanci od povrća na moj način, su savršena zamjena za one klasične... Uslast!
Sastojci:
1 veća pileća prsa ( ja ih volim sama samljeti na ovom starom stroju, a vi možete i kupiti već mljevena), 1 filet crvene i 1 filetić zelene svježe paprike, 1 crveni luk, 1-2 češnja češnjaka, sol, papar, ulje, grančica ružmarina.
Za umak:
200 ml vrhnja za kuhanje, 1 žlica brašna, 1 žlica maslaca, sok pola limuna ili više po ukusu, sol i papar...
Za prilog:
2 mrkve, 1 - 2 tikvice, sol, ulje
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
2/3 pilećih prsa samljeti, a ostatak usitniti na dasci - narezati na male kockice... Narezati luk i paprike što je moguće sitnije. Izmiješati sve sastojke, posoliti, popapriti i ostaviti pola sata u hladnjaku...
Mokrim rukama oblikovati manje okruglice i pržiti ih u zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri, kako bi ostale zlatne... pred kraj dodati grančicu ružmarina i 1 čen češnjaka na pola rezan... Kasnije ga dodati umaku, za bolji okus!
Vaditi na upijajući papir kako bi se ocijedio višak ulja.
U istoj tavi otopiti maslac, dodati brašno i pržiti dok počne dobijati boju... Uliti vrhnje,češnjak po ukusu, miješati ...
Vratiti okruglice...dodati malo vode ako je pregusto . Posoliti, popapriti i ucijediti sok limuna. Kratko još prokuhati i maknuti s vatre.
Povrće narezati na tanke rezance. Zagrijati dobro ulje i samo kratko pržiti rezance od povrća...Ne stavljati previše da se ne skaši... Vaditi na upijajući papir i posoliti po ukusu...
Dobar tek!
****************
Chicken dumplings
Ingredients :
1 large chicken breast ( I love them myself grind on this old machine , and you can buy already ground ) , filet 1 red and 1 green fresh peppers , 1 onion , 1-2 cloves of garlic , salt , pepper , oil , twig rosemary .
For the sauce :
200 ml cream , 1 tablespoon flour , 1 tablespoon of butter , juice of half a lemon or more to taste , salt and pepper
As a side dish :
2 carrots , 1-2 zucchini , salt , oil
The process of preparing look at our video recipe ...
2/3 chicken breast grind , and the rest chop , cut into small cubes ... Slice onions and peppers that can be finer . Mix all ingredients , add salt, pepper and leave for half an hour in the fridge ... With wet hands form small balls and fry them in hot oil over medium heat , to other gold ... before the end add the rosemary and 1 clove of garlic cut in half ... Later you add it to sauce to taste better !
Rehearsing on absorbent paper to drain excess oil . In the same pan melt the butter , add the flour and fry until begins to get color... Pour the cream, garlic , mix ... Restore meatballs in sauce ... add a little water if too thick . Add salt , pepper and lemon juice . Short even boil and remove from heat .
Vegetables cut into thin strips . Heat the oil well and only briefly fry vegetables ..noodles. I do not put too much not to break up ... take out on absorbent paper and season with salt to taste ...
Good apetite!
Primjedbe
Objavi komentar