Riža iz pećnice - pilav |
Scroll down for recipe in English...
Kako da vam riža bude savršen prilog i da uživate u svakom zalogaju?
Ovo je naš današnji ručak s tako dobrom rižom od koje ni zrno nije ostalo na tanjurima...
Sastojci:
300 g riže, 50 g maslaca, 1 glavica crvenog luka, 0,5 l juhe - pileće ili povrtne, ulje ,sol , papar.
Priprema:
Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
Na 2-3 žlice ulja popržiti sitno ... sitno narezan luk. Kad povene i zažuti dodati rižu.
Kratko popržiti i uliti vruću juhu. Posoliti, popapriti po ukusu i staviti u zagrijanu pećnicu . Peći 15 - 20 min na 220°C .
Za to vrijeme riža je popila svu tekućinu. Izvaditi, dodati maslac i umiješati ga s 2 vilice. Svako zrno riže je posebno i pahuljasto!
Nauljiti šalicu ili neku malu formu, ispuniti je rižom, lagano zbiti i okrenuti na tanjur... naravno ako želite servirati na taj način! Uslast !!!
Ovaj lijepi umak s piletinom u slijedećoj objavi...
***************************
Rice from the oven
300 g of rice , 50 g butter , 1 onion , 0.5 l soup - chicken or vegetable, oil , salt , pepper .
The process of preparing look at our video recipe ...
Primjedbe
Objavi komentar