Umak na bazi temeljca od kozica |
Ne želim da se samo divite slikama mojih jela, želim na vas prenijeti i čaroliju pripremanja ... Uživajte u savršeno baršunastom umaku kojeg do sada niste probali! ...Možda!
Temeljac napraviti od ostataka očišćenih kozica, glava i onih najsitnijih cijelih kozica...
Priprema:
U posudi zagrijati ulje i pržiti kozice i ostatke dok ne potamni i počne se karamelizirati.
Dodati narezani luk i njega malo pržiti. Zaliti vinom i kad vino ispari dodati ostalo korjenasto povrće... ništa lisnato i zeleno...
Uliti vode da pokrije površinu i kuhati oko pola sata. Propasirati i dobro istisnuti sve sokove iz glava i kozica.
Sastojci za umak:
2 - 3 dl temeljca od kozica, 2 ljutike ili 1 luk, 1 žlica brašna, 1dl bijelog vina, sok pola limuna, 1 žlica maslaca,
2-3 listića svježe mente, ali i ne mora, sol, papar i 2 žlice maslinova ulja.
Umak - priprema:
Pripremu u slikama pogledajte u našem video receptu...
Usitniti luk i zažutiti na 2 žlice ulja i pola žlice maslaca. Dodati brašno. Zažutiti i zaliti s 1 dl vina kojemu dodati i 1 dl temeljca. Miješati pjenjačom na laganoj vatri da ne zagori. Vino bi trebalo potpuno ispariti. Kad se počne primati za dno doliti temeljca i prokuhati. Samljeti štapnim mikserom i procijediti, kako bi bio satenast, čist i sjajan umak.
Nastaviti kuhati, dodati listiće mente, jer zaista daju posebnu notu, posoliti ... Na kraju umiješati maslac! Umak je zaista ukusan, sjajan i baršunast... kao što vidite na slici!
********
Shrimp Sauce
preparation ... Enjoy a perfect velvety sauce that you have never tried it ! ...Maybe!
Preparation:
In a bowl, heat the oil and fry the shrimp and remains until it darkens and begins to caramelize .
Add chopped onion and fry it a little . Pour the wine when the wine evaporates add the rest of root vegetables ... Pour water to cover the surface and cook for about half an hour . Mashed well and squeeze out all the juices from the head and shrimp .
Ingredients for the sauce :
2-3 dl soup of shrimp , 2 shallots or 1 onion , 1 tablespoon flour , 1 dl of white wine , lemon juice , 1 tablespoon butter , 2-3 leaves of fresh mint , but not necessarily , salt , pepper and 2 tablespoons of olive oil
The sauce - preparation :
The whole preparation look at our video recipe ...
Chop onion and feel a to 2 tablespoons of oil and a half tablespoons of butter. Add flour . And feel a watered with 1 dl wine which add 1 dl soup . Stir with a whisk over low heat to prevent burning . The wine should be completely evaporated . When it starts to receive the bottom refilled soup and boil . Grind blender and strain , to be satin , clean and great sauce .
Primjedbe
Objavi komentar