Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga / Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga

Scroll down for recipe in English...

Kako od tikvica, šparoga i sira napraviti zanimljivo, ukusno i lijepo jelo...Mislite da je nemoguće ? 
Pogledajte ove lađice s predivnim i pjenastim nadjevom, oplemenjenim svježe ubranim šparogama...

Sastojci:
4 tikvice srednje veličine, 250 - 300 g šparoga iz uzgoja, 250 - 300 g svježeg kravljeg sira, 2-3 žlice parmezana, 
1 jaje, 1 češanj češnjaka, 2 žlice vrhnja za kuhanje, 1 žlica brašna, sol, maslinovo ulje.

Priprema:

Tikvice rezati na pola po dužini. Na svakom dijelu zarezati kao poklopac, maknuti ga pomažući se nožem, a malom žlicom izvaditi dio sa sjemenkama.  Ne bacati ništa... učinit ćemo uštipke ...


Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga

Lađice posoliti, složiti u nauljenu posudu za pečenje...  


Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga

Peći u ugrijanoj pećnici na 250°C 10-ak min...okrenuti na drugu stranu i peći još 2-3 min...
Šparoge očistiti od korice i tvrdog donjeg dijela. Svinuti i puknut će ...dio s vrhom ostaje, a donji se baci....
Šparoge narezati na sitne kolutiće i prokuhati u kipućoj, slanoj vodi 3-4 min. Ocijediti!
Izmiješati sireve, vrhnje, jaje, sol, brašno, usitnjeni češnjak i dodati šparoge... Posoliti. 
Nadjev rasporediti po lađicama. 


Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga

Nakapati maslinovim uljem i peći 20- ak min na 200°C. 
Mora ostati bijelo, pa od pola pečenja okrenuti samo na pečenje odozdo!
Cijeli postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Pred kraj nakapati s još 2-3 žlice maslinova ulja ili maslaca!


Tikvice s pjenastim nadjevom od sira i šparoga

Preostali dio tikvica naribati, usitniti, posoliti da se odvoji tekućina. Ocijediti i dodati 1-2 ili 3 žlice brašna, ovisno koliko je ostalo nadjeva, i umješati gušću smjesu. Pržiti uštipke...detaljnu pripremu uštipaka pogledajte u našem video receptu...


Ukusni su i prijat će vam sigurno!


****************************

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

How zucchini , asparagus and cheese make an interesting , tasty and nice food ... Think it's impossible ? See these boats with beautiful and foam stuffing , enriched freshly picked asparagus ...

Ingredients :
4 zucchini medium size , from 250 to 300 g asparagus from growing , from 250 to 300 g cottage cheese , 2-3 tablespoons Parmesan cheese , 1 egg , 1 clove garlic , 2 tablespoons cooking cream , 1 tablespoon flour , salt , olive oil .
Preparation:
Zucchini cut in half lengthwise . On each part a notch as a lid, remove it  helping with the knife,and a small spoon to remove the part with the seeds . Do not throw anything ... we will do the donuts ...

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

Boats salt , put together in a oiled baking dish ...

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

Bake in preheated oven at 250 ° C for 10 min ... turn over and bake another 2-3 minutes ...
Asparagus cleaned from the sheath and hard bottom. Bent and it will broke ... part with the top left and bottom throw .... Asparagus cut into thin rings and boil in boiling , salted water for 3-4 minutes . Drain ! 
Mix cheese , sour cream, egg , salt , flour , chopped garlic and add the asparagus ... Add salt . Filling distributed throughout the boats.

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

Poured olive oil and bake for 20- odd minutes at 200 ° C . It must remain white , and half a roast turn just below the baking !

Zucchini with foam stuffing cheese and asparagus

The whole process of preparing look at our video recipe ...


At the end of the cooking drip with 2-3 tablespoons of olive oil or butter !
The remainder of zucchini grate , chop , add salt to separate liquids . Drain and add 1 to 2 or 3 tablespoons of flour , depending on how the rest of the filling , and interfere thicker mixture . Fry donuts ... detailed preparation donuts look at our video recipe ... 

They're tasty and you will enjoy for sure !

Primjedbe