Ružičasti slap / Pink waterfall


Ružičasti slap
Ružičasti slap

Scroll down for recipe in English...
Kako napraviti tortu koja izgleda i nestaje poput morske pjene... Zaželjeli ste - imate! Ali ovo je torta koja ima još nešto više...pamtite je zauvijek!


Ružičasti slap

Ružičasti slap

Sastojci: 
Za biskvit: 
110 g šećera, 130 g brašna, 80 g kokosa, 1 jogurt, 1 čašica mlijeka ( od jogurta čašica), 2 žličice praška za pecivo...ili 1 vrećica.
Za kremu: 
400 g maskarpone sira, 100 g jogurta, sok i korica pola limuna, 300 - 400 g borovnica, 300 - 400 g jagoda, 
8 listova želatine ili 1 i 1/2 vrećice mljevene, 6 žlica šećera.
500 ml vrhnja za šlag
Preljev: 
150 g jagoda, 1/ 2 vrećice želatine u prahu ili 3 lista obične.
Jagode i krokant za ukras, ako ga imate...ne mora!

Priprema: 
Ručnom mješalicom ( pjenjačom) izmiješati sve sastojke. Izliti u kalup promjera 28 cm, može i 26 samo što će biti malo viša. Peći 12 - 15 min na temperaturi 170°C...Ohladiti.

Ružičasti slap

Krema:
Voću dodati po 3 žlice šećera i samljeti štapnim mikserom. Procijediti kroz sito, ako ne podnosite sjemenke. Želatinu namočiti kako piše na pakiranju. Ugrijati voćne kašice i u svaku dodati po pola nabubrene želatine. Maknuti s vatre i miješati dok se potpuno ne otopi.
Istući vrhnje, ali ne do kraja. Neka ostane malo tekuće, ali i dovoljno gusto!
Izmiješati mascarpone i jogurt dodati sok i koricu pola limuna. Pomiješati s vrhnjem. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela. 
U jedan umiješati kašicu od borovnica. Izliti je na biskvit koji se stavi na oval s obručem i folijom, papirom uz stijenke...i povišeno.
Rasporediti borovnice po želji... Malo stresti da se izravna...

Ružičasti slap

Sad u drugi dio kreme umiješati kašicu od jagoda ... promiješati i žlicu po žlicu stavljati preko ... pažljivo da se  
ne stvore udubljenja i neravnine... Može se i malo u led staviti prva krema pa se ova druga samo izlije na stegnutu površinu prve...
Ponovo malo stresti ...izravnati i ostaviti u hladnjak preko noći...5 - 6 sati najmanje!
Ukrasiti po želji! 
Za preljev samljeti jagode s malo šećera. Ugrijati do vrenja skoro. Maknuti s vatre i umiješati nabubrenu želatinu. Kad se skoro ohladi preliti tortu!
Detaljniji postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...


                            

Ružičasti slap


**************

Pink waterfall

Pink waterfall

How to make a cake that looks and disappear like sea foam ... Do you wish ?? But this is a cake that has a little more ... remembered forever !
Pink waterfall

Ingredients :
For the biscuit : 
110 g sugar , 130 g flour , 80 g of coconut flour , 1 yogurt , 1 cup of milk ( yogurt cup ) 2 teaspoons baking powder ... or 1 bag .
For the cream :
400g mascarpone cheese , 100 grams of yogurt , juice and zest of lemon half , from 300 to 400 g of blueberries , 300 - 400 g strawberries , 8 sheets of gelatin or 1 1/2 bags of ground , 6 tablespoons sugar . 500 ml heavy cream
Dressing:
150 g strawberries , 1/2 bags of gelatin powder or 3 sheets. Strawberries  for decoration...

Preparation:
With a whisk , stir all ingredients . Pour into a mold with a diameter of 28 cm or 26, cake can only be a little higher . Bake 12-15 minutes at 170 ° C ... Cool .
Pink waterfall

Cream:
Add the 3 tablespoons of sugar to the fruit. and grind blender . Strain through a sieve , if you have an intolerance on seeds . Gelatin soak like it says on the package . Warm fruit purees and in each add half of a  swollen gelatin . Remove from heat and stir until completely dissolved .
Beat sour cream . Leave it a little liquid , but thick enough ! Mix the mascarpone and yoghurt ,  add the juice and zest of half a lemon. Mix with sour cream . Cream divided into two equal parts . In one mix mashed blueberries . Pour it on a biscuit which is placed on the plate with ring and foil , paper on the wall ... and elevated . Put blueberries , if desired ... a little shake to become straight ...

Now the second part of the cream mix in the cream puree of strawberry ... stir and spoon by spoon placed over ... carefully to not create depressions and bumps ... Or put a first cream in the freezer and the latter only pour out strawberry cream on the surface of a clenched first ... Again, a little shake ... straighten and leave in refrigerator overnight ... 5-6 hours at least ! Garnish , if desired !
For the dressing grind the berries with a little sugar . Warm up to nearly boiling . Remove from heat and mix in swelling of gelatin . When almost cool pour the cake ! 
A more detailed procedure for preparing look at our video recipe...



Pink waterfall













Primjedbe