Ružičasti slap |
Scroll down for recipe in English...
Kako napraviti tortu koja izgleda i nestaje poput morske pjene... Zaželjeli ste - imate! Ali ovo je torta koja ima još nešto više...pamtite je zauvijek!
Sastojci:
Za biskvit:
110 g šećera, 130 g brašna, 80 g kokosa, 1 jogurt, 1 čašica mlijeka ( od jogurta čašica), 2 žličice praška za pecivo...ili 1 vrećica.
Za kremu:
400 g maskarpone sira, 100 g jogurta, sok i korica pola limuna, 300 - 400 g borovnica, 300 - 400 g jagoda,
8 listova želatine ili 1 i 1/2 vrećice mljevene, 6 žlica šećera.
500 ml vrhnja za šlag
Preljev:
150 g jagoda, 1/ 2 vrećice želatine u prahu ili 3 lista obične.
Jagode i krokant za ukras, ako ga imate...ne mora!
Priprema:
Ručnom mješalicom ( pjenjačom) izmiješati sve sastojke. Izliti u kalup promjera 28 cm, može i 26 samo što će biti malo viša. Peći 12 - 15 min na temperaturi 170°C...Ohladiti.
Krema:
Voću dodati po 3 žlice šećera i samljeti štapnim mikserom. Procijediti kroz sito, ako ne podnosite sjemenke. Želatinu namočiti kako piše na pakiranju. Ugrijati voćne kašice i u svaku dodati po pola nabubrene želatine. Maknuti s vatre i miješati dok se potpuno ne otopi.
Istući vrhnje, ali ne do kraja. Neka ostane malo tekuće, ali i dovoljno gusto!
Izmiješati mascarpone i jogurt dodati sok i koricu pola limuna. Pomiješati s vrhnjem. Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan umiješati kašicu od borovnica. Izliti je na biskvit koji se stavi na oval s obručem i folijom, papirom uz stijenke...i povišeno.
Rasporediti borovnice po želji... Malo stresti da se izravna...
Sad u drugi dio kreme umiješati kašicu od jagoda ... promiješati i žlicu po žlicu stavljati preko ... pažljivo da se
ne stvore udubljenja i neravnine... Može se i malo u led staviti prva krema pa se ova druga samo izlije na stegnutu površinu prve...
Ponovo malo stresti ...izravnati i ostaviti u hladnjak preko noći...5 - 6 sati najmanje!
Ukrasiti po želji!
Za preljev samljeti jagode s malo šećera. Ugrijati do vrenja skoro. Maknuti s vatre i umiješati nabubrenu želatinu. Kad se skoro ohladi preliti tortu!
Detaljniji postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
**************
Pink waterfall
How to make a cake that looks and disappear like sea foam ... Do you wish ?? But this is a cake that has a little more ... remembered forever !
For the biscuit :
110 g sugar , 130 g flour , 80 g of coconut flour , 1 yogurt , 1 cup of milk ( yogurt cup ) 2 teaspoons baking powder ... or 1 bag .
For the cream :
400g mascarpone cheese , 100 grams of yogurt , juice and zest of lemon half , from 300 to 400 g of blueberries , 300 - 400 g strawberries , 8 sheets of gelatin or 1 1/2 bags of ground , 6 tablespoons sugar . 500 ml heavy cream
Dressing:
150 g strawberries , 1/2 bags of gelatin powder or 3 sheets. Strawberries for decoration...
With a whisk , stir all ingredients . Pour into a mold with a diameter of 28 cm or 26, cake can only be a little higher . Bake 12-15 minutes at 170 ° C ... Cool .
Add the 3 tablespoons of sugar to the fruit. and grind blender . Strain through a sieve , if you have an intolerance on seeds . Gelatin soak like it says on the package . Warm fruit purees and in each add half of a swollen gelatin . Remove from heat and stir until completely dissolved .
Beat sour cream . Leave it a little liquid , but thick enough ! Mix the mascarpone and yoghurt , add the juice and zest of half a lemon. Mix with sour cream . Cream divided into two equal parts . In one mix mashed blueberries . Pour it on a biscuit which is placed on the plate with ring and foil , paper on the wall ... and elevated . Put blueberries , if desired ... a little shake to become straight ...
For the dressing grind the berries with a little sugar . Warm up to nearly boiling . Remove from heat and mix in swelling of gelatin . When almost cool pour the cake !
A more detailed procedure for preparing look at our video recipe...
Primjedbe
Objavi komentar