Pileći medaljoni s njokima od cikle |
Pileći medaljoni su možda jednostavno jelo, ali s njokima od cikle su jedna sasvim druga priča...
Lijepa, ukusna ... moderna i što je najvažnije, osim predivne pink boje, ni traga zemljastog okusa cikle!
Scroll down for recipe in English...
Sastojci:
Pileća prsa, 2-3 dl pileće juhe ( temeljac), 1 dl bijelog vina, 1-2 češnja češnjaka, 3-4 listića svježe kadulje,
1 žličica senfa , 100 g maslaca, brašno, sol, papar i ulje.
Za njoke:
300 g cikle, 300 g brašnastog krumpira, 1 žličica maslaca, 1 jaje, sol i oštro brašno.
Priprema:
Narezati pileća prsa na medaljone ne tanje od 1 cm i to okomito na vlakna... Natući preko prozirne folije samo lagano. Posoliti, pobrašniti i pržiti na dobro zagrijanom ulju u neprijanjajućoj tavi do zlatnosmeđe boje...
Izvaditi i držati sa strane. U tavu dodati malo ulja ako treba, češnjak samo na pola rezan, listiće kadulje i prstohvat - dva brašna... Kad zamiriše zaliti vinom ... Kad vino potpuno iskuha, uliti malo juhe, prokuhati i vratiti medaljone. Češnjak i kadulju izvaditi.... dali su svoje i više ne trebaju.
1 žličicu senfa pomiješati s juhom i dodati medaljonima...kuhati kratko. Posoliti, popapriti i umiješati maslac.
Maknuti s vatre i miješati dok se ne otopi. Umak je gust i sjajan!
Ako želite više umaka riješiti to dodavanjem malo više brašna, senfa, juhe i maslaca ...
Postupak pripreme jela u slikama....
Za njoke dobro oprati i oguliti ciklu. Narezati na kriške debljine do 1 cm i kuhati u posoljenoj vodi oko pola sata. Izvaditi i ocijediti od vode. U istu vodu skuhati i krumpire narezane na iste kriške.
Ciklu samljeti štapnim mikserom bez dodavanja tekućine... A krumpir gnječilicom skašiti kao pire.
Na dasku staviti 200 - 250 gr brašna, u sredinu pire od krumpira, koji je poprimio boju od cikle i kašicu od cikle... Dodati maslac, jaje i sol. Umijesiti tijesto. Dodati brašna ako treba, ali ne da budu pretvrde... Tijesto je prilično mekano!
Uzimati manje komade i svaki oblikovati u dugu kobasicu promjera 2 cm i rezati njoke veličine po želji!
Kuhati u kipućoj i posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijediti i vaditi u posudu s komadićima maslaca ili samo nekoliko žlica ulja. Promiješati i neće se zalijepiti do serviranja...
Na kraju u tanjur dodajte još svježe mljevenog papra i ribanog parmezana ... Uživajte!
******************
Chicken nuggets with beetroot gnocchi
Chicken nuggets with beetroot gnocchi |
Ingredients:
Chicken breast, 2-3 dl chicken soup, 1 dl white wine , 1-2 cloves of garlic , 3-4 leaves of fresh sage , 1 teaspoon mustard , 100 grams of butter , flour , salt , pepper and oil .
For the gnocchi :
300 g beetroot, 300 g of potatoes , 1 teaspoon butter , 1 egg , salt and flour .
Slice chicken breast medallions not less than 1 cm ... beat through transparent Olli only slightly . Add salt , flour and fry in a well- heated oil in a frying pan until golden brown ... Remove and keep aside. In a frying pan add a little oil if necessary , garlic only half cut , sage leaves and a pinch - two flour ... Pour the wine ... When the wine completely boil , pour a little broth , boil and return medallions . Garlic and sage remove .... they gave their own and no longer need . 1 teaspoon mustard mixed with broth and add in the medallions ... cook briefly . Add salt , pepper and butter .
Remove from heat and stir until dissolved . The sauce is thick and shiny ! If you want more sauce solve this by adding a little more flour , mustard , soup and butter ...
The process of preparing in the pictures ....
For the gnocchi well wash and peel beetroot. Cut into slices 1 cm and cook in salted water for about half an hour . Remove and drain the water. In the same water cook the potatoes and cut into same slices . Beetroot grind blender without adding fluid ... mash the potatoes into a puree . On board put 200-250 g of flour , in the middle put beetroot puree and mashed potaties, which took the color of beetroot ... Add butter , egg and salt . Knead the dough . Add flour if necessary , but do not be too hard ... The dough is quite soft !Take small pieces and shape each into a long sausage diameter of 2 cm and cut the gnocchi the size of your choice!
Primjedbe
Objavi komentar