Fondan za figurice i oblaganje torte |
Scroll down for recipe in English...
Za figurice, za oblaganje torti i svih slastica...
Sastojci:
600 - 650 g šećera u prahu, 60 g margarina, 3 žlice meda, 2 male žličice želatine ( mljevene )
Priprema:
Namočiti želatinu u 4 žlice hladne vode.
Ugrijati med do vrenja, ali da ne prokuha. Smanjiti vatru i dodati margarin. Kad se otopi maknuti s vatre i umiješati nabubrenu želatinu. Miješati da se sve otopi. Prosijati prah šećer ...Umijesiti sve skupa , postupno dodajući šećer...
Kad je prilično tvrdo i sjajno, i bez tragova na stijenkama posude, zapravo kad popije sav šećer i smjesa postane sjajna i bijela gotovo je.
Podijeliti na više dijelova i svaki obojiti prehrambenim bojama po želji i namjeni. Omotati prozirnom folijom i držati u hladnjaku do upotrebe. Može se čuvati i više tjedana...
Detaljnu pripremu fondana pogledajte u našem video receptu...
Valjati na ravnoj podlozi poprašenoj s malo škrobnog brašna... Ruke isto tako pobrašniti prilikom oblikovanja figurica... Ako nije potrebno bolje je bez! Više o tom u sljedećem postu...
********************
Fondan for figurines and lining cake
600-650 g of powdered sugar , 60 g butter , 3 tablespoons honey , 2 teaspoon gelatin ( ground )
Soak gelatin in 4 spoons of cold water . Warm honey to a boil , but do not boil . Reduce the heat and add the butter . When melted remove from heat and mix in swelling of gelatin . Stir to dissolve . Sift icing sugar ... Knead everything together , gradually adding sugar ...
When it is quite hard and shiny , and no traces on the walls of the container , actually when drinks all the sugar and the mixture is glossy and white its done.
Detailed preparation of fondant look at our video recipe ...
Roll on a flat surface with a little cornflour ... Hands also dust with when designing figurines ... If it is not necessary is better without ! More on this in the next post ...
Primjedbe
Objavi komentar