Burger od tikvica |
Jednom kad probate ovako dobar burger od tikvica i sira sigurna sam da će svi drugi koje ste do sada probali, pasti u drugi plan...čak i zaborav!
Sastojci:
3 tikvice, srednje veličine, 1 jaje, 3-4 žlice brašna, 150 g sira, gouda ili dimljeni, samo da je topiv, 2-3 žlice ribanog parmezana, 1 mozzarella, krušne mrvice, 2-3 listića svježe mente, sol i ulje za prženje.
Priprema:
Naribati tikvice. Posoliti i staviti u cijedilo. Neka se iscijedi što je više moguće tekućine. Dodatno istisnuti i rukama...
Umiješati sve navedene sastojke.
Ako je rijetko dodati 1-2 žlice krušnih mrvica, ali ne da bude pretvrdo.
Mozzarellu narezati na kriške... Ako su prevelike još po pola svaku.
Uzimati po žlicu smjese, oblikovati polpeticu. Na svaku staviti mozzarellu i omotati je nadjevom.
Posuti ili oprezno uvaljati u mrvice.
Stavljati u zagrijano ulje i pržiti na srednje jakoj vatri.
Pržiti do željene boje ili najmanje po 5 min sa svake strane.
Detaljan postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...
**************
Zucchini burger
Ingredients :
3 zucchini ( medium- sized ), 1 egg , 3-4 tablespoons of flour , 150 grams of cheese ( gouda or smoked cheese ), 2-3 tablespoons of grated Parmesan cheese , 1 mozzarella , bread crumbs , 2-3 leaves of fresh mint , salt and cooking oil .
Grate zucchini . Add salt and put in a colander . Shall be drained as much as possible liquid . Additionally squeeze with hands ... mix all the ingredients .
If the mixture is too liquid add 1-2 tablespoons of bread crumbs , but not to be too hard .Mozzarella cut into slices ... Take a spoonful of the mixture and form a burger . On each put mozzarella and wrap the stuffing .
Sprinkle or gently roll in bread crumbs.
A detailed procedure for preparing look at our video recipe ...
Primjedbe
Objavi komentar