Rižot s blitvom |
Znam da većina baci korijenasti dio blitve i razumijem da baš i nije privlačan, ni ukusan i da je glavni krivac zašto ne volimo blitvu. Mislim da sam pronašla način kako od omraženog dijela blitve napraviti ukusno i lijepo jelo! Sastojci:
blitva, riža, vino bijelo, maslac, parmezan, sol, papar i maslinovo ulje po ukusu, pileća ili povrtna juha ili samo voda prokuhana s kockom za juhu.
Priprema:
Odvojiti korjenasti dio lista i narezati ga na manje komade.
Na nekoliko žlica ulja popržiti usitnjeni crveni luk.
Kad povene dodati korjenje i kratko pržiti.
Podliti nekoliko puta s malo vode, ali svaki put pustiti da ispari prethodno dodana.
Dodati rižu, pržiti minut - dva i zaliti vinom.
Kad potpuno ispari početi dodavati po malo vrele juhe i kuhati miješajući na srednje jakoj vatri dok riža ne omekša i postane kremasta. Umiješati dio zelenih listova narezanih na manje komade.
Promiješati, kuhati minut - dva kao bi blitva ostala zelenija... Umiješati maslac i sir snažno miješajući.
Posoliti, popapriti svježe mljevenim paparom i po ukusu nakapati maslinovim uljem.
Primjedbe
Objavi komentar