Lasagne s blitvom |
Sastojci:
vezica blitve, lasagne, 4 jaja, 500 ml vrhnja za kuhanje, mladi luk, žličica brašna, malo maslaca, topivi sir
( ementaler, gouda...), vrećica parmezana, malo mlijeka, sol, papar
Priprema:
Blitvu očistiti i oprati, prokuhati je u slanoj ključaloj vodi... Nekoliko minuta 5-6. Procijediti je i sačuvati malo vode u kojoj se kuhala.
Blitvu nasjeckati na dasci.
U tavi otopiti malo maslaca i ulja te popržiti narezani mladi luk, dodati žličicu brašna i kratko propržiti.
Zaliti s malo vode u kojoj se kuhala blitva, dodati i nasjeckanu blitvu i sve skupa malo prokuhati 2-3 min.
Pripremiti umak:
Izmutiti 4 jaja s malo mlijeka, posoliti i popapriti. Dodati vrhnje za kuhanje i naribani sir. Sve dobro izmiješati.
Prokuhati lasagne u slanoj vodi i vaditi ih u hladnu vodu da se ne lijepe...
Posudu za pečenje namastiti maslacem i slagati....
Na dno poredati lasagne, rasporediti blitvu i podliti s malo umaka, opet lasagne i sve redom dok ne potrošite sastojke.
Na vrh idu lasagne prelivene umakom, posuti naribanim sirom, parmezanom i komadićima maslaca.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 - 220°C ( ovisno o pećnici )...
Peći dok ne dobiju lijepu boju ...
Dobar tek !!!
Primjedbe
Objavi komentar