Grašak s teletinom |
Nije još proljetni kojeg obožavam, ali je dobra zamjena... Grašak iz leda je jedino povrće koje koristim u takvom stanju! Ne volim baš miris leda u jelima koja pripremam svojoj obitelji.
Sastojci:
Komad teletine od vrata ili plećke, 2-3 crvena luka, 2 češnja češnjaka, žlica koncentrata od rajčice, pakiranje zaleđenog graška, 1 dl bijelog vina, 2 lista svježe kadulje, sol, papar, peršin po želji, ulje, juha ili voda prokuhana s pola kocke za juhu...može i sama voda!
Priprema:
Na ulju popržiti usitnjeni luk dok ne zazlati.
Dodati narezano meso i nastaviti pržiti ... Po malo doliti vode, oko dl otprilike. Dodavati i pirjati dok luk ne postane kremast...
Posoliti, popapriti i dodati češnjak... zaliti vinom. Kad vino ispari umiješati rajčicu. Promiješati i zalijevati juhom ili vodom, ali ne previše odjednom. Pirjati - kuhati dok meso ne omekša.
Dodati grašak i kadulju i kuhati još 15-ak min. Grašak mora ostati fine zelene boje, a umak gust i sjajan.
Uz pire krumpir se savršeno slaže i malo svježeg peršina će dobro doći ...za izgled malo više, nego za okus! Okus su dali meso, luk, vino i kaduljica...
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar