Žute minute |
Da je vratit vrijeme i da je moguće oživjeti prošlost, vjerujte ne bih propustila još jednom bar svratiti do nona Milke i to u jutarnjim satima... negdje oko devet, pa malo preko! Kako bi dvorom mirisali šniceli s malo češnjaka i na svakom jaje na oko.... Ajme majko, to su bili gušti!
Sastojci:
Špinat, svinjski odresci od mekog dijela buta, može i teleći, češnjak, papar, sol, ulje, malo brašna i jaja naravno.
Priprema:
Očistiti špinat od peteljki i korijenja, isprati i samo 2 min prokuhati u slanoj vodi.
Ocijediti. Po želji ga prepržiti s malo ulja i češnjaka, ali i ne mora.
Šnicele dobro natući preko prozirne folije da se vlakna ne oštete.
Posoliti i s jedne strane provući kroz brašno. Pržiti na dobro ugrijanom ulju na jakoj vatri samo minut sa svake strane...
Dodati usitnjeni češnjak i čim zamiriše maknuti s vatre.
Vatrostalnu posudu premazati s malo ulja i rasporediti špinat. Posoliti ga malo.
Preko posložiti odreske, uliti i ulje na kojem su se pržili, po volji još češnjaka.
Na svaki odrezak razbiti po jedno jaje.
Posoliti i nakapati maslinovim uljem. Staviti u zagrijanu pećnicu desetak min... samo da se jaja stegnu ili ako volite jače pečena ostaviti još neki minut.
Primjedbe
Objavi komentar