Svinjski odrezak na dalmatinski |
Možda svinjetina baš i nije tipična za dalmatinski pjat, ali obilje blitve na njemu je znak prave dalmatinske kuhinje.
Sastojci:
odresci od mekog dijela svinjskog buta, debljine 1,5 - 2 cm, senf, maslinovo ulje, žlica meda, papar,
žlica konjaka, blitva, češnjak i krumpir
Priprema:
Odreske posoliti i naglo zapeći na dobro ugrijanoj tavi s vrlo malo ulja.
Peći do lijepe boje oko 2-3 min sa svake strane. Izvaditi i premazati mješavinom senfa, meda, konjaka i papra...
...vratiti u tavu pa nastaviti peći na srednje jakoj vatri još oko po 4 min sa svake strane.
Po potrebi dodati po nekoliko žlica vode kako bi uvijek bilo malo umaka...
U vodu staviti sol i 2-3 krumpira na manje komade i kuhati 10 - ak min. Dodati očišćeno korijenje od blitve narezano na manje komade. Kuhati još 5 - 6 min ili dok ne omekšaju pa dodati zeleni dio lista blitve.
Kuhati 2 - 3 min i ocijediti višak vode. Dodati usitnjeni češnjak i preliti maslinovim uljem!
Izmiješati i uživati!
Primjedbe
Objavi komentar