Srce od pjene |
Šumsko voće, šlag i neodoljivo pjenast biskvit, za vaše prvo Valentinovo...ali i svako drugo...
Sastojci:
6 jaja, 100 g šećera, 50 g oštrog brašna, 50 g glatkog brašna, naribana kora limuna, šećer u prahu za posipanje, šumsko voće, 300 ml vrhnja za šlag, 2 - 3 žlice džema od šumskog voća ili višanja ( ili nekog drugog u toj boji ), sok 1 limuna i 1 dl likera od višanja ili po ukusu.
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Istući bjelanjke u čvrst snijeg i postupno dodati pola količine šećera.
Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom u svijetlu i sjajnu kremu. Tući najmanje po 10 min i bjelanjak i žutanjak.
To je najvažnije za ovaj pjenasti biskvit jer ne ide prašak za pecivo.
Izmiješati smjese ručnom mješalicom, dodati koricu limuna i po malo umiješati i brašno prosijavajući ga kroz sito ili cijedilo.
Na peka papiru oblikovati dva približno jednaka srca. Smjesu staviti kao male hrpice pomoću velike žlice.
Neka ostane neravna, a rubove možete izravnati ili ih istisnuti iz vrećice s najvećim otvorom.
Peći na 160°C oko 20 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
Pripremiti šlag. Izmiješati džem, liker i sok limuna.
Složiti kolač... Jedno srce, pa šlag. Po njemu rasporediti voće...
...i nakapati umakom... preko samo nasloniti drugo srce i naprašiti šećerom u prahu.
Kako vidite ja na slici imam samo jedno srce, pa ako želite možete i tako... u tom slučaju količinu sastojka prepoloviti... samo ovih za biskvit!
Slatko vam Valentinovo!
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žutanjaka. Istući bjelanjke u čvrst snijeg i postupno dodati pola količine šećera.
Posebno istući žutanjke s preostalim šećerom u svijetlu i sjajnu kremu. Tući najmanje po 10 min i bjelanjak i žutanjak.
To je najvažnije za ovaj pjenasti biskvit jer ne ide prašak za pecivo.
Izmiješati smjese ručnom mješalicom, dodati koricu limuna i po malo umiješati i brašno prosijavajući ga kroz sito ili cijedilo.
Na peka papiru oblikovati dva približno jednaka srca. Smjesu staviti kao male hrpice pomoću velike žlice.
Neka ostane neravna, a rubove možete izravnati ili ih istisnuti iz vrećice s najvećim otvorom.
Peći na 160°C oko 20 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
Pripremiti šlag. Izmiješati džem, liker i sok limuna.
Složiti kolač... Jedno srce, pa šlag. Po njemu rasporediti voće...
...i nakapati umakom... preko samo nasloniti drugo srce i naprašiti šećerom u prahu.
Kako vidite ja na slici imam samo jedno srce, pa ako želite možete i tako... u tom slučaju količinu sastojka prepoloviti... samo ovih za biskvit!
Slatko vam Valentinovo!
Primjedbe
Objavi komentar