Špageti u umaku od rajčica |
...jelo bez kojeg ne možemo i zbog kojeg jedva dočekamo ljeto i sezonu rajčica. Ali dobro dođu zalihe šalše u zamrzivaču. Pa ako i njih iscrpimo prelazimo na pelate iz limenke. Nije isto, ali ipak dobro...
Uzmite 2 limenke od po 400 g pelati i učinite isto kao da su zrele i svježe rajčice... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2015/08/savrsena-salsa-umak-od-rajcica.html
Na zagrijano maslinovo ulje staviti češnjak... onoliko koliko želite da vam umak daje po njemu.
Ja ga volim i ne štedim na količini, samo ga ne usitnjavati jer kad zagori ostavi ružan okus.
Kad češnjak zamiriše staviti pelate...
Smanjiti vatru i na lagano kuhati 40 min ... Nije potrebno ni toliko, želite li sačuvati svježinu ...
Na pola kuhanja dodati vezicu peršina, onako u grančicama, soli i 1 - 2 žličice šećera.
Skuhane rajčice propasirati kao što je na slici, ako imate ovu staru pasirku kao ja ... http://www.surlatable.com/product/PRO-686154/Sur+La+Table+Mini+Food+Mill , zadovoljstvo će biti još veće...
Popržiti kriške ili komadiće mesnate slanine na 1 žlici ulja. Umiješati malo šalše i kuhane špagete...
Dodati i nekoliko žlica vode od kuhanja tijestenine, još šalše...
Naribati obilato parmezana i po ukusu listiće bosiljka ... ali može i bez ako nema svježeg.
Primjedbe
Objavi komentar