Pečena teletina s rižom |
Čitajući sastojke reklo bi se da je riječ o rižotu, ali ipak je nešto što se spremi puno brže i jednostavnije... Pećnica odradi veći dio posla i uštedi dragocijeno vrijeme. I ako obožavam pripremati i uživam u ritualu nastajanja rižota, ovako to učinim kad mi se doista žuri, a želim dobar okus ...poput rižota! Sastojci:
600-700 g teletine ( rebra ili trbušina ), 1 luk, 2 češnja češnjaka, 1 poriluk, samo bijeli dio, 1 korijen peršina,
1 mrkva, 1 dl bijelog vina, oko pola litra juhe ili vode s kockom za juhu, 70 g riže po osobi, 1 žlica maslaca, sol, papar, ulje i ribani parmezan.
Priprema:
Meso posoliti i staviti u nauljenu posudu. Oko mesa rasporediti na krupnije narezano povrće.
Peći u zagrijanoj pećnici na 220°C 20 - 30 min.
Povrće bi moralo biti zapečeno.
Izvaditi ga...
...usitniti štapnim mikserom, a dio narezati na komadiće, kao mrkvu i korijen peršina.
Za to vrijeme u posudu dodati rižu, vratiti u pećnicu samo da se ugrije i zaliti vinom. Meso narezati na manje komade. Miksano povrće umiješati u rižu, poredati meso, zaliti vrelom juhom, posoliti, popapriti...
Vratiti u pećnicu na pola sata...
U međuvremenu samo okrenuti meso da se ne zasuši na površini.
Peći na 200°C ili manje ovisno o pećnici! Na kraju umiješati maslac, posuti sirom i po želji nakapati maslinovim uljem. Salata od rikule savršeno paše!
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar