Makaroni na iglu |
Poseban je okus tek napravljenog tijesta. Priuštite sebi taj gušt i počastite se ovim makaronima iz prošlosti...
Sastojci:
1 - 2 šake mladih listova špinata, jedno jaje i oštro brašno.
Priprema:
Očistiti od peteljki i korjena listove špinata. Prokuhati vodu i kratko prokuhati špinat. Ocijediti i odmah isprati hladnom vodom. Štapnim mikserom samljeti u kašu skupa s jajem.
Zelenu kašu umiješati u brašno da bude prilično tvrdo tijesto.
Mijesiti dok se ne zasjaji i postane jednolično.
Ostaviti pola sata omotano prozirnom folijom.
Razvaljati 3-4 mm debelo, nikako deblje.
Rezati trake 1 cm široke i njih na komade oko 2 cm duge.
Uzeti štapić za ražnjiće, povaljati ga malo u brašno i nasloniti na komadić tijesta ... pratiti slike i moralo bi sve biti jasno i ići bez problema.
Svaki put štapić u brašno i mora biti suh i čist. Malo prstima zavrtiti naprijed, natrag, istovremeno upirući i prema dolje kako bi se tijesto prilično spojilo...
Nastaviti vrtiti na isti način do željene veličine makarona oko 5-6 cm.
Slagati jedan do drugoga na pobrašnjenoj površini dok se ne potroši svo tijesto.
Kuhati u kipućoj i posoljenoj vodi dok isplivaju na površinu ... probati pa ako su malo deblje ispali za prvi put, kuhati još kratko!
Ocijediti, nauljiti i pripremiti uz razne umake.
Primjedbe
Objavi komentar