Jastučići s jabukama |
Jabuke, med i cimet i sve u hrskavo prženom tijestu u obliku jastučića, osvojit će vas rustikalnim izgledom,
jer oni to i jesu zapravo - topli stari bakini paketići!
Tijesto:
Upute sa slikama pronaći će te tu... http://zlicomivilicom.blogspot.ba/2016/02/jastucici-s-jabukama-tijesto.html
Nadjev:
5 jabuka, 4 - 5 žlica meda, limun, cimet, šećer u prahu za posipanje i ulje za prženje.
Priprema:
Oguliti jabuke i svaku natrljati limunom da ne pocrni. Naribati jabuke. Na razvučeno tijesto staviti po žlicu ribanih jabuka, pola žličice meda i malo cimeta.
Četkicom namočenim u vodu prijeći uz rub tijesta, preklopiti i prstima lagano pritisnuti uz rubove kako bi se zalijepilo.
Pržiti u zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri 2 - 3 min ili dok ne dobije lijepu boju.
Vaditi na upijajući papir i tople posuti šećerom u prahu.
Ako vam nisu drage ovako, rekla bih malo hrskavije jabuke, onda ih prethodno malo propirjajte u vlastitom soku. Znači bez dodavanja šećera i bilo čega... samo na vatru da se skaše!
Uslast vam bili bakini jastučići!
Primjedbe
Objavi komentar