Griz knedle |
Kako bi vaše mesne juhe izgledale lijepo i bile još ukusnije, dodajte im ove griz knedle.
Juha se već kuha...
Sastojci:
1 jaje ( srednje veliko ), 1 žlica svinjske masti ili 2 žlice ulja, 60 g griza - pšenične krupice, pola vezice peršina, malo soli.
Priprema:
Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Žutanjak izmiješati s mašću ili uljem, pa dodati griz, peršin i sol.
Posebno umutiti bjelanjak u čvrst snijeg i umiješati i njega.
Staviti vodu da prokuha. Posoliti je. Kad prokuha smanjiti i neka samo struji. Uzimati žlicom po mali dio smjese, oblikujući knedlicu.
Svaku malo pritisnuti na stijenku tanjura ili posude u kojoj je smjesa...
...i spustiti je u vodu...
Dobro je probati samo jednu i ako se slučajno raspadne, znači da je rijetko i dodajte još malo griza.
Kuhati oko 8 - 10 min! Ali za svaki slučaj probati jednu nakon 8 min.
Knedle procijediti i dodati već skuhanoj goveđoj ili bilo kojoj drugoj juhi!
Priprema:
Odvojiti bjelanjak od žutanjka. Žutanjak izmiješati s mašću ili uljem, pa dodati griz, peršin i sol.
Staviti vodu da prokuha. Posoliti je. Kad prokuha smanjiti i neka samo struji. Uzimati žlicom po mali dio smjese, oblikujući knedlicu.
Svaku malo pritisnuti na stijenku tanjura ili posude u kojoj je smjesa...
Dobro je probati samo jednu i ako se slučajno raspadne, znači da je rijetko i dodajte još malo griza.
Kuhati oko 8 - 10 min! Ali za svaki slučaj probati jednu nakon 8 min.
Knedle procijediti i dodati već skuhanoj goveđoj ili bilo kojoj drugoj juhi!
Primjedbe
Objavi komentar