French kiss |
Kad slavimo ljubav, činimo to uz glazbu, ruže i vino, ali i neko posebno jelo. Uz ovako spremljen pileći file bit će to praznik ljubavi za pamćenje. Maslac, limun, peršin, bademi, samo su osnovni sastojci, a glavni začin, šta drugo ako ne...francuski poljubac!
Sastojci:
Pileća prsa bez kosti, 1 jaje, 2 žlice ribanog parmezana, 1 češanj češnjaka ( ne mora ako smeta ), 1 vezica svježeg peršina, 2 - 3 žlice maslaca, 4 žlice ulja, 2 dl bijelog vina, 2 žlice brašna, sok pola limuna, sol i svježe mljeveni papar.
Priprema:
Pileća prsa razrezati kako se vidi na slici.
Natući ravnom stranom tučka za meso i preko prozirne folije, kako se ne bi oštetila vlakna, posoliti...
Višak ili komadiće koji strše maknuti i oblikovati srce, koje se dobije samo po sebi i nisu potrebne velike intervencije.
Izmiješati jaje, ribani parmezan i peršin.
Meso - srce šnicel povaljati u brašno, pa u mješavinu s jajem da se dobro namoči.
Staviti u tavu i pržiti 4 - 5 min.
Posebno na suhoj tavi popeći bademe samo da zamirišu.
Okrenuti šnicel na drugu stranu i pržiti 2 - 3 min i maknuti ga - izvaditi. Na istu masnoću dodati sitno sjeckani češnjak i bademe. Odmah zaliti vinom. Kad prokuha vratiti šnicel onom stranom koja je i bila dolje...
Kad skoro svo vino ispari dodati preostali peršin i 2 žlice maslaca. Neka se lagano otopi...posoliti i popapriti po ukusu!
Bit će to praznik nepca i srca!!!
Primjedbe
Objavi komentar