Ćaćin gulaš |
Zvali smo ga ćaćinim, a da ga moj otac ili ćaća, kako oca zovu starije generacije, nikada nije skuhao. Valjda je u prošlosti to neki djed ili pradjed i kuhao, jer nije slučajno da je već generacijama recept u obitelji i to se prenosi usmenom predajom, pa kaže:
Uzmeš narezanog mesa koliko da pokrije dno teće i pržiš na masti.
Metni na to izrezanog luka koliko da pokrije meso. Posoli i pobiberi!
Loži dobru vatru i po malo dospi vode... Metni lovora, ljute papričice i mljevene crvene paprike...
...paradajza ako imaš...
Zali vinom da sve pokrije...
Skuhaj dobru puru i eto ti ručka!
Nije pura, ali su makaroni ! Vi po volji i naribajte parmezana i uz zdjelu zelene salate uživajte u jednom običnom i svakodnevnom gulašu od junetine!
Primjedbe
Objavi komentar